11/05/22 Sparta Rotterdam 2-0 PEC Zwolle


11/05/22 – 20:00
Sparta Rotterdam 2-0 PEC Zwolle
Sparta Stadion ‘Het Kasteel’
10.606 toeschouwers
Eredivisie

De ontknoping van de Eredivisie is inmiddels nabij en zeker in de degradatiezone is het spannender dan de afgelopen jaren. Zo hebben verschillende teams, waaronder Sparta, een eindsprint ingezet om de neigende degradatie af te wenden. Vandaag kan Sparta zich zo goed als veilig spelen als er op de andere velden wat gunstige uitslagen komen. De gasten van vandaag uit Zwolle moeten daarentegen een resultaat boeken, anders is de degradatie een feit. Voor ons genoeg reden om ons weer eens naar Het Kasteel te begeven.

We nemen plaats op de Denis Neville tribune en gaan er eens goed voor zitten. Het is vandaag nagenoeg uitverkocht en verwachten stiekem wel het een en ander een sfeeracties of vuurwerk voor deze beladen wedstrijd. Het vuurwerk aan de kant van Sparta wordt aangestoken langs het veld door de aanwezige stewards, waardoor deze sfeeractie zijn glans toch enigszins verliest. Zwolle beperkt zich tot het vocale gedeelte, wat ze overigens keurig op orde hebben.

We zijn nog net geen drie minuten bezig wanneer Adil Auassar een vrije trap binnen tikt en de thuisploeg de goede kant op helpt voor een eventuele handhaving in de Eredivisie. Nog voor er een half uur is gespeeld verdubbeld Vito van Crooij deze voorsprong en zo lijken de drie punten in veilige haven te zijn voor de Rotterdammers. Dat deze euforie bezongen wordt met ‘Sparta is de club van Rotterdam’ daar vinden wij wel wat van. Echter houden wij wijselijk ons mond dicht en laten we de Spartanen genieten van hun moment.

De gasten uit Zwolle spelen echt ontzettend zwak en we zien dan ook geen reden waarom dit een toegevoegde waarde zou zijn voor het hoogste niveau van Nederland. Ondanks dat de laatste man constant op een meter of 60/70 van het eigen doel staat, wordt er geen enkele kans gecreëerd en lijkt er na 10 jaar terecht een einde te komen aan het acteren op dit niveau.

In de rust begint het na een mooie lentedag opeens te regenen, wat we dankzij het dak van het stadion gelukkig slechts deels over ons heen krijgen. Wanneer de spelers terugkomen voor de tweede helft is het inmiddels zelfs gaan stortregenen en houden ook wij het zeker niet droog. Logischerwijs komt dit het spel van beide teams niet ten goede en zien we een gezapige tweede helft. Zwolle probeert een alles of niets poging voor lijfsbehoud, maar de thuisploeg komt niet echt onder druk te staan. Dit hebben de supporters uit Zwolle ook door en na wat schermutselingen in de rust is het hek nu echt van de dam. De reeds losgetrokken stoeltjes worden wederom gegooid en inmiddels ook richting het veld. Tel daar het ontploffen van wat vuurwerk bij op en het is logisch te noemen dat scheidsrechter Higler de wedstrijd even pauzeert. De meeste teams die degraderen proberen de laatste wedstrijd zo lang mogelijk te laten duren, echter heeft iedereen al door dat het onafwendbaar is voor Zwolle en de supporters houden zich verder koest.

Na een kleine onderbreking gaan we weer verder en probeert Zwolle het om met vijf spitsen een doorbraak te forceren. Zowaar komen de Spartanen onder druk te staan, al zal er geen doelpunt meer vallen. Aangezien de thuisploeg het niet voor elkaar krijgt om zich een weg naar voren te counteren blijft het bij 2-0. Sparta juicht, Zwolle huilt. Wij blijven nog even hangen om deze emoties mee te krijgen om vervolgens als een verzopen kat weer huiswaarts te keren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.