13/05/22 FK Mladá Boleslav 2-2 SK Sigma Olomouc


13/05/22 – 17:00
FK Mladá Boleslav 2-2 SK Sigma Olomouc
Lokotrans Aréna
1.430 toeschouwers
1. Fotbalová Liga

Zo vlak voor het sluiten van het seizoen 2021/2022 besluiten we last-minute om nog maar eens een weekendje weg te gaan. Na eerdere weekenden in Duitsland en Londen besluiten we ditmaal naar Praag af te reizen. Vanwege de vele wedstrijden die we willen bezoeken dit weekend besluiten we om met de auto af te reizen, iets wat we misschien beter niet hadden kunnen doen. Het is dat we 13 uur voor aftrap de auto in zijn gestapt, anders hadden we vanwege het verkeer in Duitsland onze eerste pot in Mladá Boleslav op ons buik kunnen schrijven.

Aangezien we in Mladá Boleslav op de finale van een play-off afgaan, besluiten we om onze kaarten van tevoren alvast te regelen. Waarvoor deze play-off dient weten we nog steeds niet zeker, maar we denken dat ze voor een plekje in de voorronde van de Conference League zijn. Neemt niet weg dat onze kaarten makkelijk op de wedstrijddag zelf geregeld hadden kunnen worden, want er heeft ongeveer 1.500 man de moeite genomen om de plaatselijke FK te zien spelen.

De heenwedstrijd van deze finale is in een 2-1 zege voor Mladá geëindigd en dit zorgt er dan ook voor dat Sigma Olomouc de aanval moet kiezen om tot een positief resultaat te komen vandaag. Na een minuut of 20 is er al loon na werken wanneer Zmrzlý ze op voorsprong zet en de balans dus weer is hersteld. Niet veel later mag de thuisploeg na een handsbal aanleggen voor een penalty, deze wordt echter hopeloos over het doel geschoten. Vlak voor rust levert de eerste vloeiende aanval van de thuisploeg dan wel de gelijkmaker op, met Ewerton als eindstation.

In de rust zijn we nog aan het bijkomen van de rit en kijken we wat in het rond. Zo komen we tot de conclusie dat de Lokotrans Aréna met zijn blauwe koepels zeer Mediterraans aanvoelt, zeker in de huidige lentezon. Wel zijn we helaas vergeten onze Euro’s om te wisselen voor lokale munten, waardoor het eerste Tsjechische biertje en de bijbehorende Klobasa door onze neus wordt geboord.

Na rust ligt de wedstrijd opeens compleet open en is het een kwestie van geluk wie er als eerste zal scoren. Met nog een kwartiertje te gaan lijken we aan te gaan koersen op een verlenging, wanneer Chytil de bal namens de gasten in de verre hoek krult. Echter heeft Mladá Boleslav nog een vedette rondlopen in de vorm van Ewerton, althans zo gedraagt hij zich in ieder geval. Vandaag heeft hij hier ook al het recht toe, aangezien hij vlak voor tijd de bal vanaf een meter of 25 de kruising injaagt. Hiermee wordt Mladá Boleslav de winnaar van deze tweestrijd. Aan de reactie van de gasten die neerploffen op de grond alsof de wereld zojuist is vergaan merken we dat er inderdaad iets op het spel stond, al hebben we daar tot op de dag van vandaag nog steeds geen duidelijkheid over.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.