14/05/22 SK Mondi Štětí 3-0 FK Neratovice-Byškovice


14/05/22 – 10:15
SK Mondi Štětí 3-0 FK Neratovice-Byškovice
Městský Stadion
± 150 toeschouwers
4. Liga Division B

Tijd om bij te komen van de barre veldtocht richting Mladá Boleslav een dag eerder hebben we niet, aangezien we vandaag eindelijk onze eerste triple willen voltooien. De rit duurt slechts een minuut of 30, maar we rijden door een prachtig landschap richting Štětí. De wedstrijd begint al om 10:15, dus om tussendoor even uit te stappen en van het uitzicht te genieten hebben we helaas niet. Na een aantal landweggetjes doemt er opeens weer een rauw communistisch dorp op, wat dan ook meteen onze eindbestemming voor de eerste wedstrijd van de dag.

We parkeren op een kleine afstand van het stadion, al is het veld waar de tribune omheen gebouwd is al tijden niet meer in gebruik voor het eerste elftal. Op een B-veld, wat er overigens ook aanzienlijk beter bijligt, krijgt Štětí vandaag bezoek van FK Neratovice-Byškovice. De gasten zijn nog druk bezig om promotie af te dwingen naar het derde niveau, al mogen er eigenlijk geen punten meer worden verspeeld om als kampioen te promoveren.

Vanwege de aftrap om 10:15 hadden wij uiteraard nog niet ontbeten, dus volgen wij eerst de rookpluimen richting de barbecue alvorens wij ons om de wedstrijd bekommeren. Met een goede worst (en misschien ook al een biertje) in de hand zien we dat de gasten weinig in de melk te brokkelen hebben. Nog sterker, het is eigenlijk éénrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Er waren een fors aantal kansen voor nodig, maar uiteindelijk zal het openingsdoelpunt dan ook vallen in het voordeel van Štětí.

In een keurig ochtendzonnetje genieten wij eigenlijk met volle toeren van het voetbal dat we krijgen voorgeschoteld. Het is verre van goed, maar de aanvallende intenties van beide partijen in combinatie met af en toe een spijkerharde overtreding maakt het tot een wedstrijd die leuk is om te zien.

Ook na de rust blijft de thuisploeg de bovenliggende partij. Na een vloeiende aanval waarin iedereen van Neratovice wel een keer is uitgespeeld, inclusief de keeper, wordt de bal alsnog met de hand gestopt op de doellijn. Aangezien dit gebeurde door één van de 20 op het veld die dit niet mag, komen de gasten met een man minder op het veld te staan. De bijbehorende penalty wordt keurig binnengeschoten en zo lijkt het meteen einde verhaal te zijn voor de titelaspiraties dit seizoen.

Dit was dan wel buiten een Tsjechische Antony gerekend, welke na een uur spelen in mag vallen bij Štětí. De beste man mag in totaal twee minuten meedoen, waarvan hij anderhalve minuut op de grond heeft gelegen. Direct daarna schopt hij zijn directe tegenstander omver en mag hij linea recta door naar de douches mag. Aangezien wij uit Rotterdam komen zullen jullie wel begrijpen dat wij sowieso alleen de negatieve kant van de Braziliaan zien en dat we de vergelijking dan ook niet als een compliment bedoelde.

Zo is het 10 tegen 10 en wordt de wedstrijd naarmate hij vordert gepromoveerd tot een kick and rush festijn. Het slotoffensief wordt ingezet door de gasten, maar uiteindelijk is het de thuisploeg die er in de counter nog eentje bij weet te prikken. Wij zetten snel nog even het oude stadion op de foto alvorens wij koers zetten richting Litoměřice, waar over ongeveer een uur onze tweede wedstrijd van de dag plaats zal vinden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.