14/05/22 FK Litoměřicko 2-0 FK ASK Lovosice


14/05/22 – 13:30
FK Litoměřicko 2-0 FK ASK Lovosice
Stadion Litoměřice
± 250 toeschouwers
5. Liga

Nadat onze dag is gestart in het prachtige Štětí rijden wij snel verder richting Litoměřice. In minder dan een half uur zijn we van poort tot poort gereden en parkeren zodanig voor de deur dat we enigszins rekening houden met een deuk van een afzwaaiende bal. Gelukkig is het stadion hier veel te groot dus zal de stenen tribune en de vluchtheuvel waarschijnlijk afdoende zijn om deze wedstrijd schadevrij door te komen.

Na wat dieper in de historie van beide teams gedoken te zijn blijkt dat we op een wedstrijd zijn gestuit waar nog best een verhaal achter zit. Naast dat het de derby is, blijkt Litoměřicko een zelfde truc als RB Leipzig uitgevoerd te hebben. Lovosice zat in 2016 in geldnood en dat zag de thuisploeg van vandaag als een zeer geschikte mogelijkheid om de licentie over te nemen/kopen. Als gevolg zakte Lovosice af naar de krochten van het Tsjechische voetbal en heeft de stad Litoměřice het opeens voor elkaar dat het zonder te hoeven voetballen op het derde niveau mag acteren.

Echter, in 2019 sloeg ook bij FK Litoměřicko het noodlot toe en na drie jaar op het derde niveau is ook hier het geld op. Ze laten zich vrijwillig afzakken tot het vijfde niveau, waar ze tot hun grote verbazing inmiddels FK Lovosice weer tegenkomen. In veel straalt de thuisploeg nog uit dat er weldegelijk geld heeft gezeten. Het heeft een fanshop, zowel in het stadion als online. Tevens is er zelfs een Businessclub en ook de kantine zit beter in elkaar dan een gemiddelde Tsjechische tweedeklasser. Inmiddels worden de contouren van het huidige niveau zichtbaar. De fanshop is niet meer in gebruik en entreegeld wordt tegenwoordig maar niet meer gevraagd. Wel komt er in de rust een mannetje van een jaar of 10 voorbij zetten met de clubkas open, die wij als beschaafde Nederlanders dan ook maar netjes spekken.

Nog voor dat de wedstrijd is begonnen hebben we alweer de nodige alcohol in ons bezit. In ieder geval één van ons, die dan maar voor twee personen moet drinken, want Tsjechië hanteert een streng 0,0 beleid rondom alcohol in het verkeer. Uiteraard gaan we niet op de tribune zitten maar nemen we plaats op de stenen verhoging, wat we wel bij een wedstrijd op dit niveau vinden horen. Na drie kwartier voetballen komen we tot de conclusie dat er vandaag best wel eens een 0-0 eindstand in kan zitten.

In de rust lunchen we, hoe kan het ook anders, wederom met een klobasa en blijven we hangen op de stoelen die voor de businessclub bestemd waren. Deze club is niet zo bloeiend meer als dat het ooit was want we zitten tot het moment dat de thuisploeg eindelijk op voorsprong komt alleen. Dit is voor ons dat ook meteen het sein om maar eens een rondje te gaan lopen, want deze wedstrijd hebben wij puur voor het stadion uitgezocht. Terwijl wij het stadion aan een grondige fotosessie onderhevig stellen, zien we dat Lovosice als een mak lammetje naar de slachtbank gaat en uiteindelijk ook nog de 2-0 te verwerken krijgt.

Vanwege het stadion in combinatie met het heerlijke weer had deze wedstrijd nog wel wat langer mogen duren. De scheidsrechter heeft echter geen zin in blessuretijd en zo eindigt deze pot na stipt 90 minuten voetballen in 2-0. Wij duiken de snelweg weer op en rijden door naar Praag, waar we vandaag als derde wedstrijd Bohemians Praag op het programma hebben staan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.