14/05/22 Bohemians Praha 1905 4-0 MFK Karviná


14/05/22 – 18:00
Bohemians Praha 1905 4-0 MFK Karviná
Stadion Ďolíček
4.500 toeschouwers
1. Fotbalová Liga

Na onze bezoekjes aan Štětí en Litoměřice is het als afsluiter van onze triple tijd om naar Bohemians Praha 1905 af te reizen. Direct nadat we zijn ingecheckt in ons hotel proberen we een plan te maken hoe we er het beste kunnen komen. We besluiten voor de bus te gaan en gaan er blind vanuit dat je in Tsjechië vast wel papieren kaartjes kan kopen. Dit blijkt niet te kunnen en moet alleen geregeld worden via een app, welke dan weer voor geen meter werkt. Zwartrijdend of niet, wij staan op tijd voor de poorten van het Stadion Ďolíček.

Bohemians is één van de weinige verenigingen in Tsjechië waar de supporters daadwerkelijk inbreng hebben en zo zijn ze na een inzamelingsactie in 2005 deels eigenaar van de club, al is het maar voor 10%. Wel zie je hierdoor meteen dat de supporters daadwerkelijk inbreng hebben, al is het alleen al vanwege het vrije linkse tolerante imago dat de club in de loop der jaren ontwikkeld. De kangoeroe in het logo hebben ze daarentegen dan weer te danken in een voetbaltrip door Australië in de jaren ’30 waar ze deze dieren meekregen als cadeau. Vanuit dezelfde reis is ook de naam Bohemians afkomstig, want AFK Vršovice zegt natuurlijk niemand buiten Tsjechië iets.

Wij bestellen in het Engels onze biertjes, want dat kunnen ze hier in Praag. Dat maakt het aanzienlijk makkelijker aangezien ons Tsjechisch nog steeds aan de roestige kant is. Met deze makkelijk gehaalde biertjes in de hand nemen we plaats op de kleinste tribune. Wij hebben kaarten voor rij drie. In een gemiddeld stadion denk je dan redelijk vooraan te zitten maar hier niet het geval. De derde rij is hier tevens de bovenste en achter ons is de wildgroei aan onkruid al even gaande. Nadat we onze groene vingers hebben laten spreken en zonder onkruid in onze naad kunnen zitten, ploffen we neer en zien we het allemaal wel wat deze degradatiekraker ons te bieden heeft. De supporters beginnen in ieder geval met een lading vuurwerk en een mooie tifo, dus dat beloofd veel voor de wedstrijd.

De gasten uit Karviná zijn al gedegradeerd, maar voor Bohemians staat er vandaag nog voldoende op het spel. In eigen hand hebben ze het niet, maar als Pardubice of Jablonec vandaag verliest en Bohemians gewoon wint, dan is de degradatie op de laatste speeldag afgewend. Met gasten die al lang en breed weten dat ze volgende jaar een niveau lager acteren lijkt het zelf winnen een niet al te moeilijke opgave. Het is dan ook geheel in de lijn der verwachting dat alles zich afspeelt voor het doel van Karviná. Na een minuut of 20 is het dan eindelijk zover wanneer David Puškač zijn eerste van de dag tegen de touwen werkt. Voor rust maakt hij ook nog zijn tweede en zo legt Bohemians de druk bij de concurrenten. Helaas komen zowel Pardubice als Jablonec vlak voor rust op voorsprong en lijkt de thuisploeg zich op te mogen maken voor de nacompetitie.

Direct na rust maakt David Puškač zowel zijn derde als zijn vierde treffer en daarmee zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat de punten in eigen huis blijven. De resultaten op de andere velden zorgen er toch voor dat de degradatie nog niet is afgewend, al worden de spelers vandaag wel alvast bedankt voor de bewezen diensten dit seizoen. Na de wedstrijd duiken wij nog even de fanshop in, want merchandise met een kangoeroe mag natuurlijk niet ontbreken in onze verzameling.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.