15/05/22 Bohemians Praha 1905 II 3-4 TJ Sokol Živanice


15/05/22 – 10:15
Bohemians Praha II 3-4 FK Sokol Živanice
Fotbalový areál SK Čechie Uhříněves
± 80 toeschouwers
ČFL B

Een dag na het bezoek aan de hoofdmacht van Bohemians Praha begeven wij ons ter opvulling van het weekend ook nog naar het tweede elftal van Bohemians, wat zich op de Tsjechische voetballadder op het derde niveau bevind. De tegenstander van vandaag is het slechts één plek hoger genoteerde FK Sokol Živanice, al spelen beide verenigingen in grauw seizoen in de middenmoot.
Al rond 10:00 rijden wij het terrein van SK Čechie Uhříněves op, waar volgens betrouwbare bronnen deze wedstrijd zal plaatsvinden. Meteen begaan wij de eerste overtreding, want het terrein oprijden was eigenlijk niet helemaal de bedoeling. In ieder geval niet zonder entreetickets voor dit duel des keizers baard. Het Nederlandse kenteken bracht de Tsjechische steward zodanig de zenuwen (Engels is niet het sterkste punt van de gemiddelde Tsjech) dat hij ons spontaan doorlaat en wij gratis aanwezig kunnen zijn bij deze wedstrijd. De kaartjes hier zijn echter zodanig goedkoop dat wij in de rust nog terug zullen keren om nog een ticket te bemachtigen voor onze verzameling.

Het wedstrijdverloop van deze wedstrijd verbloemt keurig dat het vandaag eigenlijk nergens meer om gaat. Beide teams kiezen de aanval en leggen eigenlijk best wel verzorgd voetbal op de mat. De thuisploeg, wat toch meer jeugdigheid in de ploeg heeft komt al snel op een 2-0 voorsprong. Zoals iedere vereniging die denkt een wedstrijd al in de tas te hebben gaan ze achterover leunen en dit gaat zelden goed. Ook hier duurt het niet lang voordat de aansluitingstreffer wordt gemaakt. Ergens zal het wedstrijdverloop ons een zorg zijn, want wij genieten van deze zonovergoten dag met, zoals gewoonlijk, met een biertje en een worst in de hand.

Na rust hebben we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, wat uiteindelijk resulteert in een doelpuntrijke wedstrijd. Eerst komen de gasten tot 2-3, vervolgens wordt de gelijkmaker geproduceerd door een prachtig schot. Het is echt een kwestie van geluk hebben wie er vandaag als winnaar uit de strijd zal komen, want beide ploegen verdienen de zege absoluut. Uiteindelijk gaat Sokol Živanice er met de punten vandoor aangezien ze vlak voor tijd de 3-4 maken. De thuisploeg probeert het nog, maar er is simpelweg geen tijd meer om een gelijkmaker te produceren. Wij stappen weer in de auto en gaan terug naar het hotel. Wij doen er alles aan om zonder zorgen naar de hoofdmaaltijd van dit weekend af te kunnen reizen. Nog geen vier uur later staan we alweer aan de poorten van Slavia Praag, waar de derby tegen Sparta Praag op het programma staat.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.