29/05/22 VV Virtus 3-4 SC Gastel


29/05/22 – 14:30
VV Virtus 3-4 SC Gastel
Sportpark De Meeren
± 600 toeschouwers
3e Klasse B Zondag

Het seizoen loopt op zijn eind en overal zijn de beslissingen aan het vallen, voor zover dat nog niet is gebeurd. Af en toe komt hierdoor een wedstrijdje bovendrijven waarin de titel rechtstreeks op het spel staat. Zo ook hier, deze zondag in Zevenbergen. In de 3e klasse ontvangt de nummer twee van de ranglijst, Virtus, de koploper, SC Gastel. Het is de één na laatste speelronde en de gasten hebben vier punten meer dan de gastheren. Een puntje voor SC Gastel volstaat dan ook vandaag.

Als wij enkele minuten voor tijd het sportpark betreden vliegt het illegale vuurwerk ons al om de oren. Nu zijn wij een groot voorstander van vuurwerk en pyro maar dit begon op het gevaarlijke af te gaan. Er werden shells de lucht in geschoten vanuit metalen buizen en sommige ontplofte gevaarlijk laag, waardoor de lichtkogels op het veld en tussen het publiek terecht kwamen.
Gelukkig had Gastel ook een flinke portie rookbommen en ouderwetse fakkels bij zich, wat voor een sfeervolle opkomst zorgde.

Op het veld wordt dit spektakel direct voortgezet. Aan het voetbal is te zien waarom beide ploegen bovenaan in de 3e klasse staan: ze spelen aanvallend voetbal en weten allebei veel kansen te creëren. Critici zullen zeggen dat er open huis gehouden werd achterin en dat is misschien ook wel een beetje waar. Vooral Virtus had de verdediging niet op orde en binnen een kleine twintig minuten kijken ze al tegen een 0-2 achterstand aan. Vervolgens doen ze wel wat terug na ook slordig verdedigend werk van Gastel.
Gastel blijkt vandaag echter echt de betere ploegen en nog voor rust weten ze nog tweemaal te scoren. Zo gaan we rusten met een 2-4 stand en lijkt de titel vrijwel zeker voor Gastel.

Na rust is de opdracht duidelijk voor Virtus, niks meer incasseren en zelf minimaal drie keer scoren. Dat eerste lukte, maar dat tweede niet. De tweede helft was vele malen saaier dan de eerste. Er werd vrijwel niks meer gecreëerd en verder dan een late aansluitingstreffer komt Virtus niet meer.
Gastel mag daarom het kampioensfeest gaan vieren op het veld van de concurrent. Na een hele middag flink aan het bier valt dat niet bij iedereen even goed en er ontstaan wat schermutselingen tussen supporters van beide verenigingen. Dit wordt gelukkig vrij snel gesust en Gastel mag de schaal in ontvangst nemen. Na 19 jaar zijn ze weer terug in de 2e klasse.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.