12/06/22 HVV 1-0 SV KDO


12/06/22 – 14:00
HVV 1-0 SV KDO
Sportpark De Diepput
± 350 toeschouwers
Play-offs 1e Klasse Zondag

Op een zonovergoten zondagmiddag trekken wij voor een potje in de nacompetitie richting Den Haag. HVV speelt thuis tegen KDO, al moeten we zeggen dat het ons vandaag niet heel veel uitmaakt waar de langs de lijn staan. Zolang we de zon maar op onze knar hebben vinden wij alles goed vandaag. Dat zowel de supporters van HVV als die van KDO hun best doen om er een leuke wedstrijd van te maken maakt dat we een fijne middag tegemoet gaan.

Dat er alleen bier gedronken mag worden langs het cricketveld en niet langs veld 2, valt ons dan wel weer een beetje tegen. Even overwegen we om een carrièreswitch te maken en ons te gaan verdiepen in de wereld van het cricket, maar uiteindelijk drinken we snel onze pint op en nemen plaats langs het kunstgrasveld. Bij HVV wordt er namelijk een lading vuurwerk afgestoken, al mist de actie zijn echte kracht. Alle rook waait namelijk direct het Haagse Bos in, want dat heb je aan de kust, en daarnaast is pyro overdag toch altijd net wat minder dan als deze in de avond wordt ontstoken. Neemt niet weg dat de actie ons uiteraard goed bevalt en het was in ieder geval meer dan de actie van KDO, die zich beperkt tot wat zielige mini-fakkels.

De gasten uit De Kwakel hebben vandaag alleen vocaal de overhand. De groep van een man of 30 inclusief trommel maakt flink wat kabaal. De spelers nemen dit overwicht helaas niet over en HVV is duidelijk de ploeg die het voor het zeggen heeft vandaag. Echter is het op het veld ook zeer gezapig en gaan we rusten met een 0-0 die we van mijlenver zagen aankomen.

In de tweede helft is het spelbeeld niet anders. De thuisploeg is overduidelijk de betere maar heeft moeite om daadwerkelijk tot het doel van KDO te komen. In de 67e minuut is het dan eindelijk zover wanneer Quinten Jakobs de ban breekt met een knappe kopbal in de korte hoek. Zoals zo vaak schrikt het team dat achterstaat opeens wakker en gaan de gasten ook eindelijk voetballen. De supporters van KDO gaan er nog maar eens extra goed achter staan, al kunnen wij ons nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat het een aangeschoten versie van Vak 410 is. Neemt nog steeds niet weg dat ze meer geluid produceren dan verwacht en dat menig amateur van deze groep nog best wat kan leren.

Op het veld wordt KDO dan eindelijk ook wat sterker en zowaar worden er nog wat kansen gecreëerd. Echter houdt de keeper van Den Haag (niet die van ADO uiteraard) zijn doel keurig schoon en eindigen we vandaag met een tamelijk eenvoudige 1-0 overwinning. Bij de spits van KDO slaan de stoppen nog even door na het laatste fluitsignaal en zo krijgen we nog een bonus in de vorm van een opstootje. De supporters drinken gemoedelijk nog een biertje met elkaar en wij besluiten dat het voor vandaag wel weer mooi is geweest.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.