15/06/22 HSC’21 1-3 GVVV


15/06/22 – 20:00
HSC’21 1-3 GVVV
Sportpark Groot Scholtenhagen
± 1.250 toeschouwers
Play-offs Tweede Divisie

Ondanks dat de eerste competitieschema’s voor 2022/2023 onze inbox alweer bereiken, wordt er in Nederland nog steeds gevoetbald. De nacompetitie is nog in volle gang en dit geeft ons meestal de gelegenheid om te gaan buurten bij een vereniging waar wij anders niet zo snel terecht zouden komen. HSC’21 uit Haaksbergen is hier een perfect voorbeeld van. Een echte derby hebben ze hier niet meer en daarom zijn wij dan ook niet geneigd om een goede twee uur in de auto te gaan zitten. Voor de halve finale van de nacompetitie om te kunnen promoveren naar de Tweede Divisie maken wij wel de barre veldtocht richting Haaksbergen, op een zonovergoten woensdagavond.

De gasten zijn de blauwen uit Veenendaal. Lang zijn ze de concurrent geweest van ons ASWH maar uiteindelijk heeft GVVV zich naar de nacompetitie gevoetbald, waar de ploeg uit Ambacht het collectief af liet weten. De gasten spelen deze play-off dus voor lijfsbehoud, terwijl de thuisploeg als nummer 9 van de Derde Divisie Zondag nog een mooie bonus heeft in een verder matig seizoen. Zeker aangezien het zondag tegen zaterdag is, hebben wij een donkerbruin vermoeden wie vandaag de favoriet is. Toch heeft HSC in de vorige ronde Sparta Nijkerk uitgeschakeld dus misschien zit er nog een stuntje in.

In de vorige ronde van de play-offs Is het bij GVVV tegen Gemert nogal uit de hand gelopen en zijn wij ook ontzettend benieuwd hoe ze het verlies van het doek van de GVVV Fanatics verwerken. Met de partybus reizen de supporters af naar deze uithoek van Nederland en ze arriveren met het nodige kabaal. Rond de aftrap houden ze zich afstandig van vuurwerk en is het alleen de thuisploeg die uitpakt met een actie. Verder wordt er geen alcohol geschonken langs het veld, dus we verwachten vandaag eigenlijk geen problemen.

Ondanks dat GVVV het betere veldspel heeft en de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van HSC afspeelt, zijn de grootste kansen voor de thuisploeg. Na nog geen vijf minuten eindigt er een pegel op de lat en een 1-op-1 kans na een half uur wordt ook onbenut gelaten. Vlak voor rust komt HSC dan toch op voorsprong wanneer Kars Zwiers keurig binnen kopt. Ondanks het veldoverwicht moeten de gasten echt uit een ander vaatje gaan tappen, want op deze manier komt de degradatie wel erg dichtbij.

In de rust lopen we het terrein even af weer een alcoholische versnapering, welke gewoon in een flesje wordt geserveerd. Hier kunnen ze in de randstad nog iets van leren, want daar wordt voor elke pot zo’n twee uur voor de wedstrijd angstvallig overgeschakeld naar plastic bekers omdat het anders natuurlijk helemaal uit de klauwen loopt. Nadat we deze versnapering op hebben keren wij terug langs de lijn, waar de zon inmiddels onder is gegaan.

In de schemering zien we dat GVVV met een ander plan de kleedkamer is uitgekomen en Joshua Patrick speelt hier overduidelijk een hoofdrol in. Hij blijkt bij vlagen ongrijpbaar te zijn voor de Haaksbergse defensie en in het eerste kwartier na rust draait hij de achterstand hoogstpersoonlijk om naar een voorsprong. In de twee seizoenen die hij in Veenendaalse dienst is geweest heeft hij tot vandaag maar twee goals weten te produceren, maar vandaag is hij vast besloten iets aan dit moyenne te doen, voordat hij aan het eind van het seizoen naar Sportlust vertrekt.

Het blijft namelijk éénrichtingsverkeer richting het doel van HSC en de duimschroeven worden aangedraaid. In een van de spaarzame momenten dat de thuisploeg zich bij het andere doel begeeft, wordt de counter er hardhandig uitgehaald. Dit resulteert in een ordinaire knokpartij, waar scheidsrechter Van Zuilichem duidelijk niet van gediend is. De twee grootste aanstichters mogen direct vertrekken en zo gaan we 10 tegen 10 verder. De verdere rake klappen die worden uitgedeeld worden voor lief genomen, anders hadden er ook weer wel heel erg weinig op het veld mogen blijven staan. In de aanval die hierop volgt is het wederom Joshua Patrick die scoort en hij wordt ludiek, maar geheel terecht, ter plekke omgedoopt tot Joshua Hattrick.

Hiermee is de wedstrijd dan ook meteen gespeeld en zo lijken de blauwen zich op te mogen maken voor de finale tegen Kozakken Boys of DVS’33. Op basis van de eerste wedstrijd moet er zaterdag in de return wel iets heel vreemds gebeuren wilt HSC’21 nog aanspraak maken op promotie. Wij treuzelen na de wedstrijd uiteraard niet en rijden als eerste het parkeerweiland af. Net na middernacht arriveren wij weer in de randstad en zoeken we moe maar voldaan ons bedje op.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.