18/06/22 SV Nootdorp 3-1 SDC Putten


18/06/22 – 15:00
SV Nootdorp 3-1 SDC Putten
Sportpark ‘s-Gravenhout
± 400 toeschouwers
Play-offs Hoofdklasse Zaterdag

In de tweede ronde van de nacompetitie ontvangt SV Nootdorp vandaag SDC Putten op ‘s-Gravenhout. SV Nootdorp wist in de eerste ronde in eigen huis te winnen van DZC ’68 uit Doetinchem. Eersteklasser Putten stroomt in deze ronde in en speelt vandaag dus haar eerste nacompetitiewedstrijd.
Nootdorp heeft haar nacompetitieplaats te danken aan een sterk seizoen in de 1e klasse A. Het eindigde daarin als tweede, wel op ruim 14 punten achterstand van WV-HEDW uit Amsterdam. Putten daarentegen heeft haar nacompetitieplek te wijten aan een ongelukkig seizoen in de Hoofdklasse B. De 32 verzamelde punten waren goed voor een 13e plaats en twee te weinig om nacompetitie te ontlopen.

In een zonovergoten Nootdorp, waar het kunstgrasveld als een soort straalkachel alle hitte weer laat opstijgen begint de wedstrijd (bijna traditiegetrouw in de nacompetitie) met een flinke portie pyro. Gele en zwarte rookpotten worden ontstoken en walmen over het broeierige sportpark.
Na een kleine vijf minuten is het Nootdorp dat de eerste kans krijgt, maar na een kwartier spelen is het de eersteklasser die de score weet te openen. Steijn van Ark legt de bal breed en Wilbert Wessels weet binnen te schieten.

Nootdorp heeft even nodig om van de tik te bekomen maar herpakt zich daarna goed en drukt SDC Putten terug. Binnen het half uur spelen weten ze de stand dan ook weer gelijk te trekken via Rodney Ebing. Hierna volgen wat kansen aan beide kanten, maar vlak voor rust schiet Joey van Maaren de Nootdorpers op voorsprong.

Na rust is de thuisploeg duidelijk de sterkere van de twee. Verschillende kansen worden door de spitsen echter om zeep geholpen. Centrale verdediger Ebing neemt daarom maar de verantwoordelijkheid voor de treffers en schiet in de 64e minuut zijn tweede van de middag en de 3-1 voor Nootdorp binnen.
Het geloof is daarna gebroken bij Putten dat niks meer weet te creëren. De bezoekers degraderen hierdoor voor het eerst sinds 2013 uit de Hoofdklasse. Nootdorp mag zaterdag in een finalewedstrijd met SDV Barneveld, dat VV Sliedrecht wist te verslaan, gaan strijden voor het Hoofdklasseticket. Strijdtoneel aanstaande zaterdag is sportpark De Hanen Weide van Achilles Veen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.