21/06/22 FC Oudewater 3-1 VV Rozenburg


21/06/2022 20:00
FC Oudewater 3-1 VV Rozenburg
Sportpark Couwenhoek
± 500 toeschouwers
Play-offs 2e Klasse Zaterdag

De laatste stuiptrekkingen van het seizoen 2021/2022 zijn momenteel gaande en uiteraard proberen wij de zomerstop zo laat mogelijk in te laten gaan. Normaliter zijn wij niet ontzettend happig op wedstrijden die op neutraal terrein worden gespeeld, maar met de huidige temperaturen maken wij graag een uitzondering. Zo valt ons oog op de finale van de promotie/degradatie play-off met als inzet een plek in de 2e klasse en het duurt dan ook niet lang voordat we ons richting CVV Zwervers begeven. In Capelle a/d IJssel staan vandaag FC Oudewater en Rozenburg tegenover elkaar met dus als inzet een plek in de Tweede Klasse.

Het nadeel van wedstrijden op neutraal terrein merken we al voor het sportpark, aangezien parkeren een zeer lastige opgave blijkt te zijn. Iedereen is natuurlijk met de auto gekomen en het duurt dan ook niet lang voordat alle legale plekken zijn vergeven. Na een paar extra rondjes parkeren we maar in een wijk verderop omdat we anders waarschijnlijk een boete oplopen. Halverwege de wedstrijd roept de stadionspeaker ook om dat de foutparkeerders op last van de politie moeten verplaatsen dus onze keuze blijkt weer eens een uitstekende te zijn.

Over uitstekend gesproken; dat kan ook gezegd worden over de pyro die FC Oudewater voor aftrap afsteekt. Weliswaar iets te vroeg, maar er wordt zodanig veel afgestoken dat wij vandaag dan ook spontaan voor Oudewater zijn geworden. Het is Rozenburg dat fel uit de startblokken komt en er nog geen drie minuten over doet om via Woldeamanuel op voorsprong te komen. Dat is dan meteen ook het enige wapenfeit wat Rozenburg heeft in de eerste helft, want verder worden ze onder druk gezet door een zichtbaar gemotiveerd Oudewater. Het is dan ook niet vreemd dat we uiteindelijk met een 1-1 stand de rust bereiken.

Wij grijpen de mogelijkheid aan om eens een keurige Hertog Jan van de tap te bemachtigen en melden ons weer op het dakterras voor het vervolg van deze finale. Dat Oudewater hierin weer de betere is, is verre van vreemd. Rozenburg had zich flink verkeken op de mogelijke kansen om zich nog naar lijfsbehoud te voetballen en zo blijkt dat onder andere de hoofdcoach, de doelman en de aanvoerder zich al richting vakantiebestemming hebben begeven. Met drie B-junioren in de ploeg worden er nog best wat kansen gecreëerd, maar uiteindelijk zal Rozenburg ten onder gaan. Eerst werkt Wouter van Sprundel een met een zweefduik de 2-1 binnen en vlak voor tijd wordt er aan alle onzekerheid een einde gemaakt wanneer Tim Goes de 3-1 op het scorebord zet.

De feestvreugde is groot, al doen wij er niet al te lang over om het sportpark te verlaten. De pitch invasion blijft achterwege en uit de hand lopen doet het op een nog gegeven rode kaart aan de bank van Rozenburg na niet. Wij slaan het promotiefeest in de kantine van Oudewater vandaag even over aangezien we morgen gewoon weer moeten werken. Ook hebben wij nog de play-off tussen Kozakken Boys en GVVV nog op de planning staan, dus we gaan weer een drukke dag tegemoet.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.