22/06/22 Kozakken Boys 3-1 GVVV


22/06/22 – 20:00
Kozakken Boys 3-1 GVVV
Sportpark De Zwaaier
± 2.250 toeschouwers
Play-offs Tweede Divisie

Het seizoen begint nu echt zijn einde te naderen, maar ondanks dat de meeste landen al lang en breed uitgespeeld zijn gaat het in Nederland nog stug verder. Gisteren zagen we al een ontknoping tussen Oudewater en Rozenburg voor een plek in de 2e klasse. Vandaag is het de beurt aan Kozakken Boys en GVVV, die onderling gaan uitmaken wie zich zal handhaven in de Tweede Divisie. Na meer dan 10 jaar begeven wij ons weer eens richting Sportpark De Zwaaier, na ooit in een ver verleden op de fiets naar de play-off tussen de thuisploeg en RVVH geweest te zijn.

Bij aankomst merken we al dat de eerste ontmoeting in dit tweeluik wel eens heel goed bezocht kan gaan worden. Het terrein zelf staat al vol en de verkeersregelaars vertellen dat je best in het gras mag parkeren, maar alleen op eigen risico. Wij kiezen eieren voor ons geld in parkeren onze Ferrari in de naastgelegen wijk en lopen een stukje. Nadat we de rij voor twee kaartjes ook weer overleefd hebben bevinden wij ons, met wederom een heerlijk zonnetje, op het inmiddels zeer drukke Sportpark De Zwaaier.

Al ver voor de aftrap krijgen we bevestiging van datgene waar wij stiekem al rekening hadden gehouden, namelijk dat er flink wat vuurwerk aanwezig is. Wij positioneren ons zodanig dat we het vuurwerk aan beide zijdes op de foto kunnen zetten, want ook van de gasten uit Veenendaal hebben wij toch wel enige verwachting. De aftrap aan de Veenendaalse zijde is op de tribune matig, al komen we er vrij snel achter dat de partybus van de Blue Fellas nog niet op het sportpark is. De Q-Side pakt daarentegen goed uit met een keurige lading fakkels. De ontstane rook blijft lekker hangen op het veld dus de eerste minuten moeten we goed kijken waar de bal precies rolt.

Als de rookdampen eenmaal zijn opgetrokken zien we dat de Kozakken Boys veel gretiger aan de wedstrijd beginnen en dus ook meteen de overhand hebben. Na ongeveer een kwartier krijgen ze dan ook loon na werken wanneer Thomas Marijnissen een terecht gegeven penalty keurig binnenschiet. Niet veel later horen we achter ons de partybus van de gasten arriveren en maken wij ons op voor deze entree. Deze wordt ondersteund met een flinke lading pyro en uiteindelijk zal het materiaal ook op het veld eindigen. Dit is voor scheidsrechter Bronsvoort iets te veel van het goede en hij staakt dan ook tijdelijk deze pot. Ook de Q-Side gaat even verhaal halen en onder de rookpluimen door zien we dat het enigszins uit de hand begint te lopen. We krijgen door de rook niet alles mee, maar tegen de tijd dat de dampen weer optrekken is de Q-Side alweer op de terugweg.

Na de hervatting komen de blauwen uit het niets op gelijke hoogte. Nota bene is het Justin Spies, de rechtsachter van GVVV, die op de brommer stapt en de bal keurig in de verre hoek schiet. Na een eerste helft die uiteindelijk richting het uur loopt, gaan we het terrein af voor een biertje. We hoopten deze in de rust te kunnen drinken, maar de onderbemande catering zorgt ervoor dat we pas na rust geholpen worden. Het is onze eer te na om het biertje te laten staan, dus het eerste deel van de tweede helft aanschouwen we vanuit de kantine.

Eenmaal weer langs de lijn zien we hetzelfde spelbeeld. Kozakken Boys is vele malen sterker, maar echt kansen creëren schijnt dan toch vaak net te lastig te zijn. Als we aan het laatste kwart van de wedstrijd gaan beginnen komt de thuisploeg dan eindelijk voor de tweede keer op voorsprong.

Johnny Lommers schiet in de verre hoek en de keeper van GVVV heeft hier geen antwoord op. Niet veel later is het dan tijd voor een knokpartij op het veld, waar de scheidsrechter gek genoeg geen enkele kaart trekt. Wanneer de gemoederen weer enigszins zijn bedaard brengt de thuisploeg zichzelf in een uitstekende uitgangspositie voor de return want de 3-1 wordt gemaakt voor Gwaeron Stout. Niet veel later is het afgelopen en viert er feest gevierd alsof de handhaving al een feit is. Het is tamelijk vroeg om dit de vieren, al zou deze klus zaterdag afgemaakt moeten kunnen worden in Veenendaal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.