25/06/22 SDV Barneveld 1-0 SV Nootdorp


25/06/22 – 14:30
SDV Barneveld 1-0 SV Nootdorp
Sportpark de Hanen Weide
± 1.000 toeschouwers
Play-Offs Hoofdklasse Zaterdag

Na ons bezoek aan Werkendam omcirkelen wij de return tussen GVVV en Kozakken Boys alvast in onze agenda. Na afgelopen woensdag lijkt deze terugwedstrijd een mooie afsluiter van een seizoen waar we voor het eerst sinds tijden voor op volle toeren konden draaien. Echter had de gemeente Veenendaal in overleg met de politie aan aantal restricties opgeworpen om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij zijn van mening dat een duidelijke afscherming van een uitvak beter werkt dan een complete drooglegging en een regioverplichting bij aanschaf van kaarten. Ook mogen er maar 1.000 kaarten worden verkocht, maar bij de regioverplichting waren wij al genoodzaakt om af te haken. Deze besluiten werden zodanig laat genomen dat contact zoeken met de vereniging ook geen soelaas meer kan bieden, dus wij schakelen door naar plan B: SDV Barneveld – SV Nootdorp it is.

Nog voordat we het terrein oprijden hebben we al door dat deze wedstrijd een schot in de roos zal gaan worden. We zien een supportersbus of zeven staan en parkeren is ook een niet al te gemakkelijke opgave meer. De plek waar we dan wel nog kunnen parkeren is een  gevaarlijke, want we zien naast onze Ferrari direct dat er een lading vuurwerk klaarstaat om de lucht in te gaan. Van deze supportersbussen komen de meeste uit Barneveld, getuige de vele Blue White Side shirts die de bussen in en uit blijven lopen met vuurwerk en alcohol in de hand. Wij nemen plaats op de hoofdtribune om de sfeeracties zo goed mogelijk op de foto te zetten. Een verdwaalde picknicktafel geeft ons het beste zicht op het veld dus we slaan een kruisje dat deze niet in zal zakken en nemen onze plaatsen in.

De picknicktafel lijkt ons te gaan houden en de sfeeracties die aan beide kanten worden gehouden bevallen ons uitstekend. ‘De kippen’ hebben afgekeken bij Oudewater en knallen een berg veel te vroeg de lucht in. Gelukkig is er nog meer dan voldoende over om af te  steken op het juiste moment. De supporters van Nootdorp wachten de entree van de spelers wel netjes af en zo hebben we bij de aftrap om twee kanten een keurige actie te pakken. Ook de verwachting dat het vuurwerk nog niet op is komt uit en naarmate de wedstrijd vordert wordt er zo hier en daar nog meer afgestoken.

De wedstrijd is nog maar net begonnen en de stadionspeaker moet al verzoeken om het speelveld niet te betreden. Als iedereen zich ongeveer achter de omheiningen bevindt lijkt Nootdorp het meeste last te hebben van de zenuwen en is de ploeg uit Barneveld dan ook duidelijk de bovenliggende partij. Vooral de achterhoede van Nootdorp heeft het zwaar, met foutieve terugspeelballen en flink wat kansen voor de tegenstander tot gevolg. Uiteindelijk is de hulp van de scheidsrechter nodig voor Barneveld om op voorsprong te komen, nadat Dirk Kusters aan de noodgreep moet trekken en er terecht een penalty wordt gegeven. Zakaria el Biyar schiet dit buitenkansje onberispelijk binnen en de eerste pitch-invasion van de dag is ook meteen een feit.

Tijdens de drinkpauze neemt scheidsrechter Kraak het heft in eigen handen en dirigeert de supporters wederom het veld af. Een dappere beslissing, met het nodige effect want het is zowaar wat rustiger bij de Blue White Side. In het restant van de eerste helft kabbelt het zowel op de tribune als op het veld rustig voort, iets waar in beide gevallen na rust overduidelijk verandering in komt.

Wij verplaatsen ons in de rust naar het terras naast het veld en moeten tot de conclusie komen dat er veel te veel gezopen wordt vandaag. Niet voor het eerst is de biercorner op het terras zijn laatste druppels uit de fusten aan het persen. Met vier halve biertjes in plaats van twee hele nemen we plaats dichterbij het veld. Na rust loopt het helemaal uit de klauwen. Het eerste kwartier is nog rustig, maar nadat de grensrechter zich onveilig voelt en ook Gabriël Mendes Garcia, de rechtsachter van Nootdorp, wordt getrakteerd op een bierdouche, bespuugd en racistisch wordt bejegend, is de maat vol en wordt de wedstrijd gestaakt. Na ongeveer twintig minuten wordt er besloten om toch weer verder te voetballen, met de kanttekening dat bij het volgende wangedrag de wedstrijd definitief wordt gestaakt.

Na deze onderbreking is het Nootdorp dat dan eindelijk druk gaat zetten in de hoop nog iets aan de achterstand te kunnen doen. Na de staking is het scorebord gestopt het het aangeven van de minuten en dat levert zowel op het veld als op de tribune de nodige verwarring over hoe lang er nou nog precies te spelen is. Om voetballend tot kansen komen is Nootdorp niet sterk genoeg, dus de lange bal wordt veelvuldig gehanteerd. Ook komt de keeper van Nootdorp tot drie maal toe mee naar voren. De supporters uit Barneveld nemen alvast een voorschot op de overwinning en tonen een doekje wat een tikkeltje provocerend is richting de tegenstander. Vervolgens wordt er nog een minuut of vijf gevoetbald, maar verder dan een paar kleine kansjes komt de ploeg uit Nootdorp niet meer.

Als er dan na ongeveer twee en half uur eindelijk een einde komt aan deze finale, zijn het de Barneveld-fans die het veld bestormen. Een paar stoere jongens lijkt het een goed idee om het provocerende doek pontificaal voor de neus van de Nootdorp-fans te houden en logischerwijs slaat de vlam in de pan. Er worden zo hier en daar flinke tikken uitgedeeld en de aanwezige EHBO-post zal overuren moeten draaien om alle wonden te verzorgen. Nadat Nootdorp het provocerende doek te pakken heeft en zelfs de spelers nog ingrijpen om verdere escalatie te voorkomen, gaat Barneveld dan eindelijk feest vieren en druipt Nootdorp teleurgesteld af.

We sluiten na vandaag het seizoen 21/22 definitief af. Na dit seizoen 60 wedstrijden te hebben gezien zullen we in het komende jaar nog een flinke kluif eraan gaan hebben om dit aantal te overtreffen. Vanwege het WK in Qatar hebben we wel het voordeel dat alles veel eerder begint, dus over anderhalve week staan we waarschijnlijk alweer ergens langs de lijn.

P.s.: het fotoverslag is een tikkeltje anders dan gemiddeld. Vooral een hele flinke lading pyro en actieplaatjes. Voor beelden van het sportpark van Achilles Veen verwijzen we graag naar ons verslag van een eerder bezoek.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.