24/07/22 KV Mechelen 0-2 R. Antwerp FC

24/07/2022 – 16:00
KV Mechelen 0-2 R. Antwerp FC
AFAS-Stadion Achter de Kazerne
11.565 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na een zomerstop van amper een paar weken zijn we alweer toe aan de opening van 2022/2023. Dat alle schema’s zo vroeg al begonnen worden heeft natuurlijk alles te maken met het met bloed doordrenkte wereldkampioenschap in Qatar wat richting het einde van het jaar plaats zal vinden. Wij pakken voorlopig de voordelen mee en beginnen meteen met een dubbel in het openingsweekend van het Belgische seizoen. Inmiddels is het ook alweer drie jaar geleden dat wij KV Oostende bezochten, onze laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League, dus het werd wel weer eens tijd.

Onze eerste stop is KV Mechelen, al kostte het nogal wat tijd om zekerheid te hebben dat we welkom zijn. Online kaarten kopen bleek een utopie te zijn, aangezien hier een account inclusief boekingshistorie voor nodig was om kaarten te mogen kopen. Als groundhoppers staan wij ongeveer elke week wel aan een poort van een stadion, maar is deze poort zelden dezelfde. Aangezien wij dan ook geen boekingshistorie hebben wenden wij ons maar tot de klantenservice, in de hoop een positief antwoord te krijgen. Gelukkig is daar eindbaas Steven, die adequaat handelt en ons binnen de kortste keren weet te voorzien van twee kaarten. De handelingssnelheid, evenals de vriendelijkheid, is iets waar veel clubs nog iets van kunnen leren.

Eenmaal aan de poorten blijken onze kaarten dan ook daadwerkelijk klaar te liggen en maken wij ons in de ziedende hitte op voor een zeer Nederlands getinte wedstrijd. Bij KV Mechelen is het Danny Buijs die zijn eerste wedstrijd gaat coachen in de Pro League en tegenover hem staat bij Antwerp Mark van Bommel, waarvoor de situatie hetzelfde is. De gasten gaan nog veel verder met het Nederlandse tintje, aangezien Vincent Janssen is gehaald voor de nodige doelpunten. Dat er nog meer Nederlanders zullen volgen sluiten we zeker niet uit, want dickpick-meister Marc Overmans is tegenwoordig de verantwoordelijke hiervoor sinds hij bij Ajax de laan uit werd gestuurd.

Wij ploffen neer op onze lederen stoeltjes en aanschouwen eens hoe het zich hier gaat ontvouwen. Op de tribunes is het enigszins rustig, al is dat met deze temperaturen ook niet heel vreemd. Wij vinden dit wel zeer spijtig, aangezien wij inmiddels al op een streak van acht wedstrijden met vuurwerk zaten. De laatste keer dat een wedstrijd van ons zonder vuurwerk verliep was op 15 mei, toen we langs de lijn zaten bij de tweede elftal van Bohemians Praag.

De eerste 30 minuten zijn duidelijk in het voordeel van Antwerp, al wordt er nog verdacht weinig gecreëerd. Niet veel later zien wij waarom Mark van Bommel heeft besloten om Janssen niet op te stellen maar zijn mede-spits Michael Frey. De Zwitser legt de bal na een trap van achteruit doodstil voor zich neer. Kapt in één beweging de overgebleven defensie van Mechelen uit en schiet in een praktisch leeg doel de voorsprong voor Antwerp op het bord. Niet veel later krijgt dezelfde man ook nog een buitenkansje om een penalty te nemen. Ook deze wordt binnengeschoten en zo is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de rust is het tijd om het nodige vocht aan te vullen, want met temperatuur boven de 30 graden verlies je het sneller dan je lief is. Gelukkig zitten we in het linker-gedeelte van België en is het bier hier over het algemeen wel goed te doen. Na de rust zet Mechelen weliswaar aan, maar verandert er aan de stand weinig. De gasten uit Antwerp trekken de 0-2 zege tamelijk eenvoudig over de streep.

Zo begint de grootste uitdager van Club Brugge, dat verwachten wij tenminste, in ieder geval goed aan het seizoen. Voor KV voorspellen wij een seizoen onder in de middenmoot, al kunnen we natuurlijk na de eerste speelronde (en de eerste wedstrijd onder een nieuwe coach) nog lastig oordelen over tactieken. Wij vertrekken op het gemakje, aangezien onze tweede wedstrijd van de dag in Westerlo is en er pas over een uur of drie afgetrapt zal worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.