24/07/22 KVC Westerlo 2-0 Cercle Brugge KSV


24/07/22 – 21:00
KVC Westerlo 2-0 Cercle Brugge KSV
‘t Kuipje
4.500 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na onze seizoensopener in Mechelen hebben we alle tijd om op ons dooie akkertje af te zakken naar de volgende pot in Westerlo. We hebben ruim drie uur de tijd om circa 35 kilometer te overbruggen, dus in theorie zouden we het te voet nog kunnen halen. Wij kiezen echter voor de auto en doen onderweg nog wat Belgische stations aan.

Alsnog ruim van te voren komen we aan bij het Kuipje en duiken daarom maar de Fanvillage in. Dit is niet meer dan een paar snackwagens en biertaps met een Belgische DJ die heel slecht nummertjes achter elkaar op play zet. Het is ien ieder geval feest in Westerlo want voor het eerst in vijf jaar gaan ze weer voetbal op het hoogste niveau zien bij de Kempense club.

De ambities zijn groot in Westerlo, dat erin slaagde bijna de gehele ploeg na de promotie bij elkaar te houden. Enkel de doelman vertrok en daarvoor in de plaats werd Sinan Bolat aangetrokken. Naast deze 12-voudig Turks international kwamen er nog zeven versterkingen naar de Belgische Kempen, waaronder Nicolas Madsen van SC Heerenveen. De doelstelling van de Turkse eigenaar van de club is dan ook om in 2024 bovenin de Pro League mee te doen en in de voorbeschouwing op hun eigen website vergeleek Westerlo zichzelf met de promovendus van vorig seizoen: Union Sint-Gillis.

De eerste wedstrijd van het seizoen laat zien dat er dan nog wel wat werk te verzetten is. Westerlo en Cercle, beide geen hoogvliegers normaal gesproken, maken er een matige vertoning van. Het aantal kansen ligt zeer laag en in het ondergaande avondzonnetje worden we er bijna slaperig van. Na een half uur spelen schrikken we op want er valt rood aan de zijde van Cercle. Boris Popovic mag met twee keer geel alvast gaan douchen. Westerlo heeft een kleine tien minuten nodig om het numerieke overwicht ook in de score uit te drukken.

In de tweede helft zijn de Kemphanen veel beter dan Cercle en domineren de wedstrijd. De groen-zwarten mogen hun doelman Lisboa dankbaar zijn dat de score niet veel hoger uitvalt. HEt duurt tot in de blessuretijd dat de wedstrijd beslist wordt. Igor Vetokele schiet de 2-0 binnen en zorgt hiermee voor de eerste driepunter voor Westerlo.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.