07/08/22 1. FC Kleve 0-1 TuRU Düsseldorf


07/08/22 – 15:00
1. FC Kleve 0-1 TuRU Düsseldorf
Eroglu Arena
± 350 toeschouwers
Oberliga Niederrhein

Na al onze bezoekjes aan België was het dit weekend weer eens tijd om het anders aan te pakken. Waar wij gisteren onze eerste wedstrijd in Nederland zagen bij het altijd spetterende SVV Schiedam, is het op de zondag tijd om ons richting Duitsland te begeven. Nou ja, Duitsland, we begeven ons richting Kleve. Dit ligt zodanig dicht op de grens dat als er een boerenprotest is in Nederland en de wind staat verkeerd, dan kunnen ze hier niet voetballen. Nou zijn er gelukkig geen boerenprotesten vandaag, maar het gedeelte dat ze niet kunnen voetballen blijkt uiteindelijk alsnog te kloppen.

Een half uur voor aanvang kopen we onze kaarten om toegang te krijgen tot de Eroglu Arena. Het arena-gedeelte is enigszins overdreven, ondanks dat het er aan de buitenkant keurig uitziet. Eenmaal binnen zijn we dat er ooit wel grootste plannen waren tot een mooi stadion, maar deze plannen zijn ergens halverwege de uitvoering flink gesneuveld. De meeste ruiten zijn gebroken en alles wat enige commercie bevat wordt verkocht achter terplekke opgezette tafels. Ergens doet het vermoeden dat het hier ooit wel drukbezocht is geweest, al komt er op de kraker tegen TuRU Düsseldorf slechts 350 man af.

Opgezette tafels of niet, wij hebben binnen de kortste keren een pint en een braadworst in onze handen dus vinden het eigenlijk allemaal wel best. Voorafgaand voorspellen wij optimistisch een 5-5 uitslag, al blijkt al vroeg in de eerste helft dat deze hoop de prullenbak in kan. De teams schotelen ons vechtvoetbal voor waar de kansen minder bedeeld zijn dan de gele kaarten. De eerste helft eindigt dan ook logischerwijs met een 0-0 stand. Het scorebord doet het niet, maar wij gaan er na de eerste 45 minuten vanuit dat deze ook niet meer nodig zal zijn.

De tweede helft bekijken wij vanaf een aanzienlijk zonnigere staantribune. We zijn tijdens deze wedstrijd maar alvast de toekomstige wedstrijden aan het doornemen en zien dat de gasten uit Düsseldorf weliswaar beter zijn. Echt kansen creëren lukt daarentegen dan weer niet tot het moment dat Sahin Ayas rond de 70e minuut eindelijk een goede voorzet krijgt en deze met een soort snoekduik weet te promoveren tot een doelpunt. De gasten beperken zich vervolgens tot het rekken van tijd, iets wat op een zodanig opzichtige manier gebeurt dat de scheidsrechter inmiddels de half-voorbereide wissels maar weigert om nog enig tempo te houden. Kleve schiet nog van afstand op de paal, maar verdere kansen blijven uit. Wij vinden het na 90 minuten en het nodige oponthoud inmiddels ook wel weer voldoende geweest, dus vertrekken direct na het laatste fluitsignaal.     

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.