06/08/22 SVV Schiedam 1-6 RV & AV Overmaas


06/08/22 – 14:00
SVV Schiedam 1-6 RV & AV Overmaas
Sportpark Harga
± 25 toeschouwers
Vriendschappelijk

Soms heb je van die dagen dat je zin hebt in een potje voetbal, maar hoe goed je ook zoekt, nergens staat een echt interessant affiche op het programma. Wij pakken in zo’n geval de Futbology-app erbij en rijden naar de dichtstbijzijnde ground die nog niet lichtblauw (=bezocht) gekleurd is. Deze middag was dat Sportpark Harga van SVV. Op naar Schiedam dus.

Voor ons is het niet de eerste keer dat we SVV bezoeken, wel is het ons eerste bezoek aan het nieuwe sportpark van de vereniging. In de zomer van 2015 was SVV samen met Haarlem, Veendam en Wageningen deelnemer van wat toen de Tweede Divisie genaamd was. Een minicompetitie tussen verloren gegane profclubs. Vier avonden lang zou om beurten in Haarlem, Schiedam, Wageningen en Veendam twee wedstrijden worden afgewerkt. Een prachtig initiatief en mooie gelegenheid om in deze stadions nog eens voetbal te zien.
Helaas ging het de eerste speeldag in Haarlem direct helemaal mis toen de harde kern van Haarlem slaags raakte met dronken studenten uit Wageningen. De stekker ging uit het toernooi en er is nooit meer nieuw leven in geblazen. Schiedam besloot gelukkig om, op de dag dat het toernooi eigenlijk het oude Harga aan zou doen, toch een oefenwedstrijdje te spelen tegen Kethel Spaland, waarbij wij aanwezig waren.

In 2018 ging helaas de sloopkogel tegen het oude Harga en SVV heeft inmiddels een spiksplinternieuw sportpark, ook Harga, betrokken iets verderop. Ze deelt dit complex met HBSS en Hermes-DVS. Het ziet er allemaal strak en gelikt uit, maar voor stadionnostalgisten als wij is het een regelrechte nachtmerrie. Veel goeds heeft het SVV tot nu toe ook nog niet gedaan. De club is inmiddels afgezakt naar de 5e klasse en zag het aantal jeugdleden van in de 200 teruglopen naar 40. Enige tijd balanceerde de eenmalig landskampioen op het randje van een faillissement. Inmiddels heeft de vereniging de doelstelling uitgesproken om uit te groeien tot een stabiele 3e-klasser.

Hiervoor is nog het nodige werk aan de winkel, zo bleek vanmiddag. Het is pas de eerste oefenwedstrijd en de selectie is pas net in training, maar 4e-klasser Overmaas is vele malen te sterk voor SVV. In een weinig aantrekkelijk duel eindigt het in 1-6.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.