04/09/22 MVV Maastricht 1-1 Roda JC Kerkrade


04/09/22 – 12:15
MVV Maastricht 1-1 Roda JC Kerkrade
De Geusselt
6.234 toeschouwers
Eerste Divisie

Zo begin september is het seizoen in volle gang en de eerste derby’s beginnen inmiddels ook op de agenda te staan. MVV Maastricht tegen Roda JC is een wedstrijd die wij elk jaar in onze agenda omcirkelen en wordt al vroeg in het seizoen gespeeld. We besluiten om deze wedstrijd voor de derde keer te gaan bezoeken en duiken eens dieper in de materie om aan kaarten te komen.

Aangezien het bij vorige edities zo af en toe redelijk uit de klauwen is gelopen, is er inderdaad een pakket samengesteld om alles zo tam mogelijk te krijgen. De eerste die de KNVB dan structureel uit de kast haalt bij zo’n wedstrijd is het tijdstip van aftrap die weer op 12:15 wordt gezet. Zo is het vanuit bepaalde postcodegebieden strikt verboden om te bestellen (al valt Zuid-Holland hier logischerwijs niet onder) en mag er ook per account maar één kaart worden aangeschaft. Dit zijn allemaal overkomelijke restricties en binnen een mum van tijd hebben we onze kaarten binnen. Vlak daarna worden we bekend met de restrictie voor de gasten uit Kerkrade, want die zijn ditmaal gewoon helemaal niet welkom. Als we deze restrictie van tevoren hadden geweten, hadden we waarschijnlijk niet gegaan maar aangezien we de kaarten nu toch al binnen hebben reizen wij alsnog af naar Maastricht.

De eerste onderneming die wij doen is de auto goed positioneren om na deze wedstrijd meteen door te kunnen reizen naar Heerlen. Met een marge die eigenlijk te klein is, proberen we vandaag toch de combinatie te maken met Groene Ster. Eenmaal geparkeerd hebben we honger, dus duiken we de naastgelegen Mac in. Een beslissing die we achteraf beter niet hadden kunnen maken aangezien het één grote puinhoop was. Na ongeveer een uur hebben we dan toch ons eten en zijn genoodzaakt om dit in de rij voor het stadion op te eten omdat we anders de aftrap missen. Uiteindelijk betreden we vlak voor de aankomst van de Angel Side de tribune en ploffen we neer op een plaatsje in de zon.

Bij een gebrek aan toeschouwers uit Kerkrade is de angel vooraf al uit deze wedstrijd gehaald, maar de Maastrichtse supporters proberen er met een tifo en wat vuurwerk alsnog het beste van te maken. In een sfeervol stadion begint de wedstrijd en het enthousiasme op de tribune is overgeslagen naar het veld, want een fel MVV komt binnen vijf minuten al op voorsprong. Het is Jarne Steuckers die een hoge bal tamelijk eenvoudig kan afronden.

MVV opende feller, maar na de openingstreffer komt Roda naarmate de eerste helft vordert beter in de wedstrijd. Van echte passie en strijd, die we bij eerdere edities altijd zagen, is vandaag helaas geen sprake en zo richting de rust wordt het alleen maar tammer. Scheidsrechter Higler heeft dan ook geen enkele moeite om de rust te bereiken zonder een kaart uit te delen.

In de tweede helft wordt MVV steeds apathischer en krijgt Roda zo langzamerhand meer grip op de wedstrijd. Wij voorzien al heel snel een gelijkmaker, maar tot op heden zijn de kansen niet groot genoeg om het Romain Mattys echt moeilijk te maken. Op de tribune wordt het steeds euforischer en groeit het vertrouwen in een zege op de aartsrivaal met de minuut. Helaas voor alle aanwezigen komt ons vermoeden uit en maakt Romano Postema in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Eerlijk is eerlijk, de thuisploeg heeft dit over zichzelf afgeroepen en het is niet meer dan terecht dat deze wedstrijd in een puntendeling. Wij druipen na het laatste fluitsignaal direct af, aangezien wij ook nog naar Groene Ster willen vandaag.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.