27/08/22 ASWH 2-2 RKAV Volendam


27/08/22 – 17:00
ASWH 2-2 RKAV Volendam
Sportpark Schildman
± 350 toeschouwers
Derde Divisie Zaterdag

Zo aan het eind van augustus beginnen voor ons ook de verplichtingen weer en zo heeft het er lange tijd schijn van dat wij dit weekend zonder voetbal door moeten komen. Na wat extra beuken weten we toch nog de tijd te vinden om praktisch om de hoek een wedstrijd te bezoeken bij ons aller ASWH. Net zoals vorige week in Oss blijkt het nog best een moeilijkheidsgraad te hebben om Sportpark Schildman te bereiken. Vorige week deed een kermis moeilijk, nu is het de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht die het naastgelegen park compleet volbouwt met een (rommel)markt en een festival. Het is maar goed dat we niet op de fiets zijn, want iedereen die ook maar naar zijn trappers kijkt wordt als een bezetene achtervolgt door de beveiliging.

Een kwartier voor aftrap melden wij ons op het sportpark en lopen linea recta naar onze vertrouwde biercorner in de hoek. Na de knappe overwinning van ASWH bij Harkemase Boys en RKAV Volendam dat op zijn beurt won van VVOG verwachten wij ons op te mogen maken voor een lekker potje voetbal. De wedstrijd opent ook zeker leuk, maar dit zit hem voornamelijk in de strijd die beide teams leveren. ASWH heeft de overhand en na een snelle omschakeling komt de thuisploeg dan ook op voorsprong. Weliswaar met het nodige fortuin, maar daar maalt natuurlijk niemand om.

Halverwege de eerste helft wordt het feest voor de Ambachters nog groter, wanneer Mohamed el Kharbachi een voorzet van rechts keurig afrondt en hiermee de 2-0 op het scorebord zet. Zo is er geen vuiltje aan de lucht, al komt Azeddine Sout namens RKAV verdacht vaak dreigend de 16-meter van ASWH binnen. Vlak voor rust komt dan eindelijk de eerste echt uitgespeelde kans voor de gasten en deze wordt pardoes in eigen doel geramd door Niek den Heeten.

Tijdens de rust komen wij al snel tot de conclusie dat ASWH weliswaar voorstaat, maar dat RKAV mentaal als winnaar de rust in is gegaan. Wij voorspellen dan ook niet veel goeds voor de tweede helft en proberen dit gevoel af te wenden door nog maar een paar biertjes te drinken. Zelfs na een aantal biertjes is de tweede helft nog steeds niet om aan te gluren. RKAV is duidelijk de betere, maar aangezien wij door een zwart-witte bril kijken kunnen wij dit op zijn zachtst gezegd niet waarderen. ASWH komt de eigen helft bijna niet meer af en als dit al gebeurd is het een eenzame spits zonder verdere ondersteuning.

Net op het moment dat we er vertrouwen in krijgen dat de drie punten in Hendrik-Ido-Ambacht blijven, komt RKAV via een rebound van Daan Steur dan toch op gelijke hoogte. Op basis van het vertoonde spel is dit wel het minste wat ze verdienden en zo eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.