04/09/22 RKSV Groene Ster 1-3 TOGB


04/09/22 – 14:30
RKSV Groene Ster 1-3 TOGB
Sportpark Pronsebroek
± 250 toeschouwers
Derde Divisie Zondag

Direct na de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC trappen wij het gaspedaal in en rijden we naar Heerlerheide, wat voor ons misschien wel de grootste uithoek van het land is. Helemaal op tijd arriveren doen we niet doordat de wedstrijd in Maastricht enigszins uitloopt, maar al met al zijn we alsnog keurig op tijd op het sportpark. De eerste paar minuten hebben we helaas gemist, dus mochten we hele spannende ondernemingen hebben gemist dan horen we het uiteraard graag!

Ten opzichte van de spanning en restricties die we eerder op de dag in Maastricht hadden, is het hier bij Groene Ster absoluut een verademing. We pakken er een biertje bij (die weliswaar een stukje groter hadden gemogen) en ploffen neer op één van de bankjes die pontificaal naast het veld zijn geposteerd. Vanaf deze bankjes aanschouwen wij dat de gasten uit Berkel en Rodenrijs de bovenliggende partij zijn, voornamelijk door het energieke spel. De eerste keer dat wij opveren in de eerste helft heeft niets met voetbal te maken maar speelt zich af aan de zijlijn, waar een man op leeftijd bevangen wordt door de hitte. De stewards en een aantal supporters handelen gelukkig adequaat en zo is er geen extra zorg noodzakelijk.

Vlak voor rust is het TOGB dat terecht op voorsprong komt. Een vrije trap wordt slecht verwerkt door Groene Ster en uiteindelijk kopt Dean Zandbergen hem tamelijk eenvoudig binnen. Hierna is het direct rust en bestellen wij er nog maar een biertje. Inmiddels is het kwik opgelopen tot bijna 30 graden, dus we moeten wel goed blijven hydrateren.

De tweede helft aanschouwen wij in het begin vanaf hetzelfde bankje en ook de tweede treffer van de dag vindt plaats voor ons neus. Dylan Zwartjes schiet de terecht gegeven penalty keurig binnen en zo staat het weer gelijk. Ondanks de gelijkmaker is TOGB nog steeds de betere partij en stralen ze nergens in uit dat ze dit seizoen debuteren in de Derde Divisie. Binnen ongeveer tien minuten komen de gasten dan ook alweer op voorsprong wanneer Youri de Winter binnenkopt. Ditmaal lijken ze geenszins van plan om de voorsprong uit handen te geven en het spel blijft zich hoofdzakelijk afspelen voor het doel van Groene Ster.

Met nog een kwartiertje op de klok gooit Dean Zandbergen het duel helemaal in het slot wanneer hij profiteert van balverlies van de Limburgers. Groene Ster probeert het nog wel, maar het gaat vandaag allemaal te langzaam om de gasten nog in verlegenheid te brengen. Met een 1-3 stand eindigt deze wedstrijd in het voordeel van TOGB, dat zijn eerste overwinning in de Derde Divisie Zondag boekt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.