10/09/22 ASWH 3-0 SV Urk


10/09/22 – 15:00
ASWH 3-0 SV Urk
Sportpark Schildman
±  500 toeschouwers
Derde Divisie Zaterdag

Waar we deze maand omgeven zijn met dubbele wedstrijden op een dag, houden we het dit weekend weer eens simpel. Na vorige week bij MVV en Groene Ster te hebben gestaan en we volgende week een bezoek aan Dortmund en Pelt zullen wagen, gaan we dit weekend naar ons aller ASWH.

Onze favoriete amateurvereniging speelt vandaag thuis tegen koploper Urk. De Ambachters schieten over het algemeen uit de startblokken, om vervolgens nog niet genoeg ritme te hebben en het daarna weer weg te geven. Uiteraard hopen wij vandaag dat dit ritme er inmiddels een beetje in zit. De gasten uit Urk staan eigenlijk compleet onverwacht bovenaan, al is de competitie nog maar pril.

Zoals verwacht schiet ASWH uit de startblokken, mede doordat Urk achterin veel te veel ruimte weggeeft. Waarschijnlijk heeft Urk door zijn status als koploper teveel zelfvertrouwen gekregen en zoeken ze veelvuldig de aanval. Dat het achterin een open huis is van ondergeschikt belang. Na een minuut of 20 kan Yassin Ouja dan ook vanaf een meter of 25 in het lege doel schieten en daarmee staat ASWH op voorsprong. Niet veel later mogen er twee van ASWH alleen op de doelman van Urk af, maar deze niet te missen kans wordt om zeep geholpen door Lester Pires. Niet veel later maakt Pires zijn eerdere fout goed door alsnog de 2-0 op het scorebord te zetten.

Normaliter kakt het zo vlak voor rust in bij de Ambachters, maar vandaag heerst het gevoel dat er een grotere voorsprong op het scorebord had mogen staan. Dat Urk tot op heden een wanprestatie levert getuigd ook wel uit de drie wissels die in de rust al worden doorgevoerd.

Na rust is Urk de beter ploeg, met name door de ontzettend aanvallende tactiek waar ASWH zich maar met moeite onderuit speelt. Urk scoort ook, al wordt deze treffer enigszins controversieel afgekeurd wegens buitenspel. Met al onze voetbalervaring moeten we toegeven dat alle protesten van Urk terecht waren. Wij malen er niet om want we kregen alweer een herinnering aan de wedstrijd tegen RKAV Volendam. Vandaag zal het niet zover komen, want vlak voor tijd gooit Lester Pires de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken en dit is dan ook meteen de eindstand.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.