17/09/22 Borussia Dortmund 1-0 FC Schalke 04


17/09/22 – 15:30
Borussia Dortmund 1-0 Schalke 04
Signal Iduna Park
81.100 toeschouwers
Bundesliga

Er zijn van die wedstrijden die je elk jaar met rood omcirkelt in de agenda, maar waarvan je weet dat het een hels karwei zal worden om er daadwerkelijk naartoe te gaan. Ondanks dat het Signal Iduna Park van Dortmund qua capaciteit één van de grotere stadions in Europa is, was het ons voorheen nog niet gelukt om kaarten te bemachtigen voor de Revierderby. Dit jaar doen net wat meer ons best om kaarten te kunnen bemachtigen en lukt het ons om aanwezig te kunnen zijn bij Dortmund – Schalke.

Na alle jaren dat wij al wedstrijden bezoeken is de spanning die de meeste mensen hebben bij het bezoeken van een derby als deze er voor ons inmiddels wel af. Met onze veel te dure kaarten melden wij ons op een staantribune in de hoek van het stadion. Na een jaar of 10 is het eindelijk eens tijd om te gaan beoordelen of de Gelbe Wand echt zo magisch is als wat er altijd wordt geroepen.

Bij de aftrap houdt diezelfde Gelbe Wand er een keurige pyro op na, waardoor Dortmund mentaal al 1-0 voor staat. Vanaf de Schalker zijde blijft het verdacht rustig. We hadden niet al te best zicht op de support van de gasten, maar komen er rond een minuut of 20 achter dat ze simpelweg te laat aanwezig zijn in het stadion. Eenmaal binnen ontvlammen zij ook de fakkels en staat het qua vuurwerk weer gelijk.

Op het veld is Dortmund overduidelijk de betere partij. Er wordt hoog drukgezet en de mogelijkheid om te voetballen krijgen de gasten nauwelijks. Ondanks dat ze bij de lurven worden gegrepen, geeft Schalke weinig weg en durft het af en toe aan counteren te denken. Bij één van deze counters wordt de spits van Schalke getorpedeerd door de doelman van Dortmund, maar scheidsrechter Brych besluit dat het ervoorafgaande buitenspel als eerste afgefloten moet worden en Dortmund hier dus goed weg komt.

Dortmund blijft de bovenliggende partij op het veld. Waar Schalke op de tribunes inmiddels op zijn minst gelijkwaardig is, blijft het eenrichtingsverkeer. Verder is het enige noemenswaardige van de eerste helft het uitvallen van Marco Reus, met een ogenschijnlijk zware blessure.

In de rust blijven wij stoïcijns op onze plekken, uit de angst deze te verliezen en op een nog drukkere plek terug te moeten keren. We voelen ons nu slechts een beetje een sardientje, maar dit kan vele malen erger denken we. We babbelen een beetje over de wedstrijd tot zover en voor we het door hebben komen de spelers alweer op het veld voor het tweede bedrijf.

Deze begint exact hetzelfde als de eerste, namelijk met een overduidelijk overwicht van Dortmund. Zonder al te grote kansen lijkt het een uitgemaakte zaak dat Schalke vandaag niets in te brengen heeft, maar tot op heden ontbreekt het nog aan doelpunten. Na een minuut of 70 komen we erachter dat allemaal steeds minder wordt en spreken wij de 0-0 eindstand alvast hardop uit.

Wij hadden ons er al bij neergelegd, maar Moukoko van Dortmund zeker niet. Tien minuten voor tijd kopt hij een voorzet van Wolf binnen en het stadion is in extase. De resterende tijd wordt vakkundig doodgespeeld met het nodige tijdrekken en smerige overtredingen. Zonder dat Schalke nog maar enigszins gevaarlijk kan worden loopt de wedstrijd richting het einde. Zo wint Dortmund deze beladen derby volledig terecht, maar met slechts 1-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.