20/09/22 VV DOVO 0-1 SV Spakenburg


20/09/22 – 20:00
VV DOVO 0-1 SV Spakenburg
Sportpark Panhuis
± 800 toeschouwers
KNVB beker

Nadat wij vorig seizoen de finale van de play-off tussen GVVV en Kozakken Boys wegens restricties moesten missen, proberen we ditmaal op 1 oktober wel aanwezig te zijn voor de Veenendaalse derby tussen GVVV en DOVO. Wederom zijn er restricties en daar komen de problemen al, want de kaarten kunnen alleen vooraf worden geregeld en dat kan alleen in de kantine van GVVV. Superfijn voor ons natuurlijk, want dan moeten tweemaal vanuit Rotterdam naar Veenendaal voor een amateurwedstrijd. Gelukkig blijkt DOVO uitkomst te kunnen bieden, want die spelen thuis in de nationale beker tegen Spakenburg, precies op één van de mogelijke windows om de kaarten aan te schaffen.

Waar we dus vandaag een wedstrijd van de roden uit Veenendaal zullen bezoeken, beginnen we met een biertje bij de blauwen. De rij voor kaarten valt mee en nog voordat het biertje op is zijn we al in het bezit van onze kaarten. Niet veel later lopen we naar de overkant van Sportpark Panhuis en halen we twee kaarten voor een wedstrijd die wel vandaag gespeeld zal worden. Spakenburg is vandaag te gast bij DOVO voor de tweede voorronde van de KNVB beker. We positioneren ons direct want we verwachten bij de aftrap vuurwerk van beide kanten. Niet veel later steekt DOVO inderdaad het nodige vuurwerk af, maar vanaf de Spakenburgse zijde gebeurt er vrij weinig. Wel zijn ze vocaal dan weer goed aanwezig dus dat compenseert alweer een hoop.

Spakenburg opent aanzienlijk sterker en binnen de kortste keren ligt het achterin bij DOVO een aantal keer open. Uiteindelijk zal het tot de 30e minuut duren totdat de brilstand van het bord gaat wanneer Floris van der Linden de gasten op voorsprong zet. Tot dat moment is er geen vuiltje aan de lucht, maar na de voorsprong veranderd dit direct. De thuisploeg begint aan te zetten maar heeft in de afronding heel veel pech. Eerst wordt een poging van de lijn gehaald en vlak daarna wordt ook de paal nog geraakt, maar het blijft 0-1.

In de rust lopen we richting de kantine in de verwachting dat het hier weleens uit de hand zou kunnen lopen. Spakenburg is vaak wel van het uitdagen en ook zij moeten toch echt naar de kantine om bier te halen. Zoals verwacht levert dit de nodige reuring op, maar het blijft beperkt tot het heen en weer gooien van bier. In de tweede helft zien wij een ander beeld dan in de eerste. DOVO is licht de betere ploeg, maar krijgt het niet echt voor elkaar om gevaar te stichten. Daarentegen is het Spakenburg dat achterover leunt maar wel de grootste kansen krijgt. Deze kansen worden echter niet benut en zo blijft het tot het einde spannend.

Er vallen geen treffers meer en zo is Spakenburg een ronde door. Het was nog onnodig spannend vandaag, maar het is de eindstand die telt. Wij proberen het sportpark te verlaten maar stuiten op een dicht hek. Eerst moeten de gasten het terrein verlaten en dit gaat uiteraard niet al te snel. Eerst moeten de spelers natuurlijk nog bedankt worden, de spandoeken moeten nog ingepakt worden en zo besluiten wij nog maar een biertje te gaan drinken. Opgesloten worden op het eigen terrein is natuurlijk helemaal debiel, zeker als je bedenkt dat het gewoon een amateurwedstrijd is. Daarnaast is er een sluis voor uitsupporters en hadden de nodige stewards en agenten dit best uit elkaar kunnen houden. Zo verlaten wij enigszins vertraagt het prachtige Veenendaal, om over 11 dagen weer terug te keren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.