01/10/22 GVVV 3-1 VV DOVO


01/10/22 – 14:30
GVVV 3-1 VV DOVO
Sportpark Panhuis
± 3.000 toeschouwers
Derde Divisie Zaterdag

Waar wij anderhalve week geleden aanwezig waren bij GVVV met een biertje, maar zonder wedstrijd, is het vandaag tijd voor een wedstrijd, maar zonder biertje. Dit is één van de rits aan restricties die zijn opgelegd om de Veenendaalse derby tussen GVVV en DOVO in goede banen te leiden. Ook moesten de kaarten, zoals vermeld in het verslag van DOVO tegen Spakenburg, nog persoonlijk afgehaald worden om aanwezig te mogen zijn, maar nadat wij het retourtje Veenendaal al hadden gemaakt werd hier nog van afgezien.

Vandaag is het dus tijd voor de derby van Veenendaal, welke vandaag voor het eerst sinds 2010 weer op het programma staat. Aangezien wij het levenslicht zagen in 2012, was dit een van die wedstrijden die voor ons al die tijd nog openstond. Een uurtje voor aanvang melden wij ons op het sportpark, waar een flinke rij voor de ingang staat. Echter is de rij ernaast een stuk kleiner en staan we een paar minuten later al binnen. Het terrein van GVVV staat al goed vol en zeker op de tribunes is het goed zoeken om een fijne plek te bemachtigen. Dat we op de tribune plaatsnemen blijkt een verstandige keuze, want de wedstrijd is nog geen kwartier oud en het komt met bakken uit de hemel.

Voordat deze sluizen open zijn gezet, was het uiteraard tijd voor het nodige vuurwerk. Zowel GVVV als DOVO pakken uit met een flinke lading vuurwerk. Ondanks dat de pyro van GVVV begeleid werd met een spandoek, bevalt de actie van de Rooien ons toch beter. Naast dat het een beladen derby is, is het vandaag ook nog eens een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Derde Divisie Zaterdag. Waar DOVO op basis van de stand de onderliggende partij zou moeten zijn, blijkt hier in de eerste helft niets van. De gasten zijn sterker en de kansen zijn ook, op een enkele uitzondering na, voor DOVO. Er is een klein half uur voor nodig, maar dan is het Guido van Dijk die raak weet te koppen en de gasten hiermee op voorsprong zet. De rookdampen na het vieren van het doelpunt zijn nog niet opgetrokken of er wordt alweer gelijk gemaakt. Direct vanaf de aftrap wordt Genrich Sillé naar voren gestuurd en schiet handig binnen.

Het rustsignaal komt de gasten aanzienlijk beter uit dan de thuisploeg. Waar de Rooien tot de openingstreffer de bovenliggende partij waren, zijn na de twee doelpunten de Blauwen beduidend sterker. De rust was blijkbaar niet lang genoeg, want vlak na rust komt GVVV op voorsprong. Quincy Veenhof loopt simpel diep en schiet keurig binnen. Het verzet dat er nog was is dan ook meteen gebroken en lijkt de wedstrijd een prooi te gaan worden voor de thuisploeg. GVVV is vandaag een maatje te groot voor de buurman en loopt halverwege de tweede helft ook nog uit naar 3-1 via Byron Burgering.

Wij lopen op ons gemakje alvast richting de uitgang, met in het achterhoofd de stupide actie bij DOVO van vorige week om eerst de gasten te laten vertrekken alvorens de thuissupporters het terrein mogen verlaten. We komen van een koude kermis thuis, want de poorten worden aan het begin van de blessuretijd wederom op slot gegooid om zo eerst de gasten te laten vertrekken. Welke idioot dit heeft bedacht is ons een raadsel, want nadat de poorten eindelijk weer open zijn lopen we langs een paar agenten inclusief een zeer indrukkend blaffende hond en daarna loopt rood en blauw gewoon weer door elkaar. Met enige vertraging stappen we de auto in en racen we richting Charleroi, waar onze tweede wedstrijd van de dag zal plaatsvinden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.