01/10/22 R. Olympic Charleroi 0-0 RFC Liège


01/10/22 – 20:00
R. Olympic Charleroi 0-0 RFC Liège
± 600 toeschouwers
Stade de la Neuville
1e Klasse Amateurs

Nadat wij langer werden opgehouden dan nodig bij ons zoveelste bezoek aan Veenendaal, racen wij richting de tweede wedstrijd van de dag. Met een marge van een paar minuten komen wij aan in Charleroi, waar we vandaag een bezoek brengen aan de Royal Olympic Club de Charleroi-Marcienne. Onder de rook van Sporting Charleroi, ligt het prachtige Stade de la Neuville op ons te wachten. Gek genoeg worden we nog voordat we ons op de tribunes begeven al herkend, zo zie je maar weer dat onze reputatie ons voorbij begint te streven.

Olympic heeft voor dit Waalse onderonsje er slim aan gedaan om elk jeugdelftal erbij te betrekken, want anders hadden de gasten uit Luik met meer supporters aanwezig geweest dan de thuisploeg. Wij hebben inmiddels een biertje te pakken en nemen plaats op de staantribune aan de korte zijde, welke in onze optiek ook absoluut de mooiste tribune is van dit stadion. Bij de aftrap komen we tot de aangename verrassing dat Luik vocaal aanwezig is en dat de Olympic-supporters een lading blaasinstrumenten van stal haalt, waardoor wij ons voor even weer wanen in Argentinië.

De gasten openen zoals verwacht beter, aangezien ze ook de trotse koploper zijn op het derde niveau van België. Met een doelsaldo van +26 na 6 wedstrijden lijkt het vandaag een klinkende overwinning te moeten gaan worden, maar in de eerste storm krijgt Luik het niet voor elkaar om tot scoren te komen. Charleroi durft inmiddels ook wat uit hun schulp te kruipen en zo krijgen we een best leuke wedstrijd voorgeschoteld. Het enige wat na de eerste 45 minuten dan ook ontbreekt zijn doelpunten.

In de rust is het tijd voor de Belgische hamburger, iets waar we de hele dag al naar uitkijken. Vreemd genoeg krijgen we een zodanig karige burger voorgeschoteld dat we terugverlangen naar die in Veenendaal. Als een Nederlandse stadionburger lekkerder is dan het Belgische exemplaar, dan doe je als vereniging toch echt iets gigantisch verkeerd. Gelukkig zijn we ook nog voorzien van een biertje en kunnen de smaak hiermee enigszins wegspoelen. Na dit debacle keren we weer terug naar het veld en nemen plaats op de lange zijde tussen de blaasinstrumenten en de gasten in.

Onze wijziging van tribune leveren geen wijzigingen in het vertoonde voetbal op. Luik doet er van alles aan om de status als koploper waar te maken, zonder echt grote kansen te kunnen creëren. Olympic houdt simpel stand en heeft inmiddels zo af en toe zelf de overhand in deze wedstrijd. Zo counteren ze zich een paar keer gevaarlijk naar voren, maar ook hier ontbreekt de echte finesse om tot een 100% kans te komen. In de 60e minuut doen wij de voor ons bekende voorspelling van een 0-0 eindstand, maar hebben hier zelfs nog iets meer vertrouwen in dan normaal.

We blijken ook gelijk te gaan krijgen, want na 96 minuten voetbal staat de brilstand nog steeds op het bord en is de scheidsrechter er ook wel een keer klaar mee. Olympic Charleroi viert het punt alsof er een overwinning is behaald. De supporters uit Luik zijn overwegend links georiënteerd en durven dus ook niet te klagen na een gelijkspel want ze houden van delen, en zo is de stemming ondanks een 0-0 eindstand aan beide zijdes best keurig. De enige verliezers zijn wijzelf, want wij hebben de eerste doelpuntloze wedstrijd van het seizoen te pakken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.