12/10/22 Atlético de Madrid 0-0 Club Brugge KV


12/10/22 – 18:45
Atlético de Madrid 0-0 Club Brugge KV
Estadio Metropolitano
60.810 toeschouwers
UEFA Champions League

In een groep met Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto is Club Brugge na drie speelrondes de onverwachte koploper. Alle drie de tegenstanders zijn in de heenronde verslagen en hierdoor doet zich voor Club de unieke mogelijkheid voor zich in Madrid te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Dit is nog geen enkele ploeg gelukt in de historie van het Belgische voetbal. Er kan geschiedenis geschreven gaan worden dus.

Dinsdagochtend vroeg vliegen we vanaf Schiphol richting Madrid. Daar sluiten we ons aan bij de eerste Bruggelingen die al in Madrid zijn aangekomen. Wat volgt een een klassieke awayday in Madrid. Er wordt veel gedronken, een beetje rotzooi getrapt en veel vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijd. Vol ongeloof kijken de meeste supporters naar de huidge stand en echt geloven dat overwintering morgen behaald gaat worden (hiervoor moet Club minimaal gelijkspelen) doen de meeste ook niet.

Op de wedstrijddag zijn de meeste supporters flink brak dus de dag komt langzaam op gang. Omdat het de nationale feestdag is van Spanje is het overal erg druk op straat en heerst er een feestelijke stemming in de stad. In de loop van de middag verzamelen de supporters zich op Plaza Mayor. De politie weet ze daar inmiddels ook te vinden en sluit een deel van de Brugse aanhang in. De sfeer wordt grimmiger en er ontstaan wat kleine schermutselingen tussen de politie en de Belgische aanhang. Na een tijdje worden we onder begeleiding richting de metro geleid. Na bijna 45 minuten in een propvolle metro (het stadion ligt ver buiten de stad) is het nog een flink stuk lopen naar het Wanda. Qua ligging wint het nieuwe stadion het in ieder geval niet van Vincente Calderón.

Eenmaal binnen nemen we plaats in het uitvak en zien vanaf daar, zoals verwacht, een sterker Atlético in de beginfase van de wedstrijd. De kansen die ze krijgen worden echter niet benut.
Aan het eind van de eerste helft, Brugge komt steeds beter in de wedstrijd, lijkt het onmogelijke te gebeuren. Bij één van de spaarzame counters lijkt Buchanan onrechtmatig tegen de grond te worden gewerkt en scheidsrechter Makkelie geeft een penalty. Helaas dacht VAR Higler daar anders over en het feest gaat niet door.

In de tweede helft is het overleven voor Club. De supporters realiseren zich dat een 0-0 het maximaal haalbare is vandaag en dat ze daar überhaupt nog kans op maken hebben ze te danken aan een subliem keepende Simon Mignolet. De Belgische goalie houdt alles tegen en houd Club hoogstpersoonlijk in de wedstrijd.
Enkele minuten voor tijd volgt er nog rood voor Sowah (2x geel), na het dom wegtrappen van de bal. Brugge komt ook deze fase nog door en zo wordt er geschiedenis geschreven in Madrid. Voor het eerst een Belgische ploeg in de knock-outfase van de Champions League en dat al na vier speelronden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.