22/10/22 AC Milan 4-1 AC Monza


22/10/22 – 18:00
AC Milan 4-1 AC Monza
Stadio Giuseppe Meazza
72.938 toeschouwers
Serie A

Hoewel het natuurlijk al een tijdje in de lucht hing, ging de kogel eind september eindelijk door de kerk. San Siro gaat tegen de vlakte. In een persconferentie lieten AC en Inter Milan gezamenlijk weten dat renovatie voor hun geen optie is en er een nieuw stadion, op een nader te bepalen locatie, zal worden gebouwd. Dit betekend dat er binnen enkele jaren (verwachting 2027) een einde komt aan één van de meest legendarische en iconische stadions ter wereld.

Voor ons de hoogste tijd om deze voetbaltempel dus te bezoeken. Hoewel het niet de stadsderby is, speelt AC Milan een streekderby tegen Monza en deze is om verschillende redenen pikant. Monza is namelijk de club van Silvio Berlusconi, oud president en oud-eigenaar van AC Milan. Ook Adriano Galliani, 31 jaar directeur van i Rossoneri, zwaait tegenwoordig de scepter in Monza.

AC Milan behoeft geen introductie. De negentienvoudig landskampioen heeft onder andere zeven Champions Leagues (of Europa Cup I) op haar palmares staan en behoorde voornamelijk in de jaren ’90 en ’00 tot de absolute wereldtop. Vorig seizoen werd Milan voor het eerst sinds 2011 ook weer eens landskampioen.

Milan treedt dus als titelverdediger aan tegen promovendus en Serie A-debutant Monza. Dat gek genoeg op het veld niet echt onderdoet voor de grootmacht uit Milaan. Toch blijkt Milan vooral een stuk geslepener op het veld. Bij rust staat het al 2-0 voor dankzij tweemaal Brahim Diaz. In de tweede helft valt de 3-0 via Origi en na een tegentreffer van Ranocchia bepaald Leão de eindstand op 4-1.
De sfeer is de hele wedstrijd bijzonder goed. Curva Sud is de hele wedstrijd vocaal sterk aanwezig en viert alle doelpunten met de nodige pyro. Ook de gasten uit Monza laten zich de hele wedstrijd horen en hebben een tifo bij opkomst en pyro tijdens de wedstrijd.

Al met al maakt dit het tot een uitstekende vink in de Italiaanse modestad. Mocht je San Siro nog niet gehad hebben, wacht niet te lang. Je hebt nog een paar seizoenen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.