04/11/22 Udinese Calcio 1-1 US Lecce


04/11/22 – 20:45
Udinese Calcio 1-1 US Lecce
Dacia Arena
21.834 toeschouwers
Serie A

We hebben tussen alle drukte thuis door de smaak van de buitenlandse wedstrijden goed te pakken. Na een flitsbezoekje aan Milaan besluiten we twee weken later weer af te reizen naar Italië. Enig onderzoek doet ons besluiten om te vliegen op Treviso, om de enige vrijdagavondwedstrijd te kunnen bezoeken. Met de huurauto rijden we richting Udine en zullen hierna langzamerhand westwaarts rijden om te eindigen in Turijn. Deze vrijdag is de enige dag dat wij alle tijd hebben en bivakkeren dan ook eerst de hele dag in het centrum van de stad. Zoals het hier hoort lunchen we op het gemak alvorens we richting de Dacia Arena lopen.

We komen zo’n twee uur voor aanvang van de wedstrijd bij het stadion aan. Logischerwijs zijn alle poorten nog gesloten en pakken we maar een biertje. De prijzen van versnaperingen in Italië liggen weliswaar torenhoog, maar de service die je er voor terug krijgt is dan ook goed. De hamburgers zijn ook snel geregeld en worden netjes aan onze tafel bezorgd, alsof we in een restaurant zitten. Vanaf de door ons tot restaurant promoveerde frituurtent zien we iets waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Naast ons bevind zich een kraampje met merchandise, maar dan met merchandise van de grote clubs en nepmateriaal van Udinese. Uiteraard hebben wij hier geen goed woord voor over al besluiten we om er maar niet al te veel woorden aan vuil te maken. Stel je voor dat er bij pak ‘m beet FC Groningen rondom het stadion merchandise wordt verkocht van Feyenoord, Ajax, PSV, AZ en Twente, daar moet je toch niet aan denken?

Via een bezoekje aan de echte fanshop lopen we de Dacia Arena in, waar de spelers inmiddels al het veld op komen en de meeste supporters ook al zitten. De gasten van vandaag komen uit Lecce, wat zo’n 1.050 kilometer verderop ligt. We verwachten niet al teveel supporters uit Zuid-Italië, maar zien dat ze het uitvak praktisch uitverkocht hebben. Voor een afstand die langer is dan van Rotterdam naar Kopenhagen, kunnen we hier alleen maar diep respect voor hebben. Het vuurwerk dat ze afsteken bij de aftrap doet ons overwegen om binnenkort maar eens een bezoekje aan Zuid-Italië te gaan brengen.

We vrezen voor het spel dat komen gaat aangezien beide ploegen al vijf wedstrijden op rij geen overwinning hebben geboekt, maar het valt ons alles mee. Na een minuut of 20 kunnen de gasten juichen, want geheel tegen de verhouding in maakt Lorenzo Colombo de 0-1. Het thuispubliek valt heel even stil, maar is vastbesloten om de thuisploeg naar de overwinning te schreeuwen. Zo hebben we aan beide kanten een uitstekende sfeer en daarnaast is het voetbal tegen onze verwachting in ook nog eens goed verzorgd. Voordat we het door hebben is de rust alweer aangebroken en kunnen ook wij even bijkomen van de eerste 45 minuten.

Na de rust is het logischerwijs Udinese dat hoog speelt en de gelijkmaker probeert te forceren. De gasten komen in de verdrukking, maar zijn er ook niet schuw van om de aanval te zoeken waardoor het zeker geen eenrichtingsverkeer is. Wel is de thuisploeg zeker de betere en krijgt het op driekwart van de wedstrijd eindelijk loon na werken als Norberto Beto de gelijkmaker binnenschiet. Er wordt door beide teams nog gezocht naar de overwinning, maar niemand weet een doorbraak te forceren. Zo eindigt de eerste wedstrijd van het weekend in een aantrekkelijk gelijkspel, al schieten beide teams hier weinig mee op.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.