05/11/22 Brescia Calcio 1-1 Ascoli Calcio


05/11/22 – 14:00
Brescia Calcio 1-1 Ascoli Calcio
Stadio Mario Rigamonti
4.971 toeschouwers
Serie B

Na ons bezoek aan Udine stappen we enigszins vermoeid van alle biertjes onze huurauto in richting Brescia. Eigenlijk rijden we richting Bergamo om ons vanavond bij Atalanta – Napoli te begeven, maar Brescia ligt mooi halverwege en er wordt nog gevoetbald ook. De lokale Calcio speelt thuis tegen Ascoli en onder de Italiaanse zon die vandaag keurig schijnt kopen wij kaarten voor de onoverdekte lange zijde. Wederom zijn we ruim op tijd dus bestellen we buiten het stadion maar weer wat van de Italiaanse voetbalkeuken. Met goedgevulde magen begeven we ons naar het Stadio Mario Rigamonti, waar we na onszelf ontdaan te hebben van een lastige agent met wat handgebaren ons begeven op de Tribuna Gradinata.

Op deze Tribuna Gradinata wanen wij ons weer even in Frankrijk, want net zoals bij bijvoorbeeld Avignon neemt er onder ons een groepje plaats dat zich heeft afgescheiden van de Curva. Ze luisteren naar de naam St. Fausti, wat natuurlijk een overduidelijke referentie is naar de linkse Duitsers van St. Pauli. Na enig onderzoek komen we tot de conclusie dat dit een groepje is dat zich inderdaad heeft afgescheiden wegens een nog linksere gedachtegang als dat de Curva Nord al heeft. In een extreme manier willen ze zich afscheiden van de commercialisering bij Brescia en het voetbal in het algemeen, maar wij kunnen ons, na ze even bestudeerd te hebben, niet aan de indruk onttrekken dat ze er voornamelijk voor zichzelf staan. Qua volume valt het ook allemaal zwaar tegen, want zowel de Curva Nord als de gasten uit Ascoli overstemmen ze iedere keer als er enigszins wordt aangezet. Dit groepje onder ons is dan ook meteen de enige irritatie die wij zullen hebben vandaag.

De Curva Nord en de gasten uit Ascoli, die we wel in grotere getalen hadden verwacht overigens, maken er een sfeervolle ambiance van. Het is inmiddels november, maar de jas kan uit en we kunnen deze wedstrijd ook nog werken aan onze teint in het najaarszonnetje. Dat het vertoonde voetbal niet best is zien wij dan ook als onbelangrijk, zolang wij maar lekker kunnen genieten van het zonnetje. Het spel is zodanig matig dat wij na nog geen half uur op de klok de 0-0 alvast hardop uitspreken. De wedstrijd is daarentegen wel vol strijd en dat maakt het absoluut de moeite waard om te blijven kijken.  Zonder noemenswaardige kansen gaan we dan ook zoals verwacht rusten met de brilstand op het denkbeeldige scorebord, want een echt scorebord kunnen we in dit verder zeer prima verbouwde stadion niet vinden.

Na de rust is het Brescia dat uit het niets op voorsprong komt dankzij Florian Aye, die uitstekend omgaat met een voorzet vanaf links. Dit doelpunt is precies wat de wedstrijd nodig had want na het doelpunt wordt het er op de tribunes veel beter op, met uitzondering van de St. Fausti natuurlijk. Tot een paar minuten voor tijd lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, al heeft Ascoli inmiddels wel Eric Botteghin als breekijzer voorin geposteerd. In het slotoffensief krijgen de gasten hulp van leidsman Matteo Gariglio, die Ascoli goed in het zadel helpt door alles in het voordeel van de gasten te fluiten. Dit gebeurd op een zodanig extreme manier dat wij er stiekem op rekenen dat de scheidsrechter een gelijkspel heeft ingevuld bij zijn Toto.

Niet veel later krijgt Ascoli loon na werken als Botteghin in de derde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker laat noteren. De scheidsrechter zal ook tevreden zijn met zijn vakkundig binnengehaalde Toto en zo lijkt de wedstrijd richting het einde te lopen. Dit was buiten Brescia gerekend, want die krijgen zodanig kortsluiting dat er meerdere kaarten nodig te zijn om de protesten tegen het doelpunt af te wenden. Luca Lezzerini maakt het in woord en voornamelijk gebaar zodanig bont dat hij na zijn gele kaart ook nog met een directe rode kaart van het veld wordt gestuurd. De uitdaging hieraan is dat de beste man de doelman is van Brescia en er niet meer gewisseld kan worden. Zo krijgen we nog een speler op doel voor de laatste minuten, maar Ascoli krijgt het niet meer voor elkaar om op doel te schieten. Zo eindigt deze wedstrijd, die veel langer duurde dan verwacht, net zoals gisteren bij Udinese in een 1-1 gelijkspel. Normaal vinden wij wedstrijden die escaleren alleen maar leuk, maar nu komt het ons niet zo heel goed uit aangezien wij het gaspedaal nu hard in moeten gaan trappen om op tijd te arriveren in Bergamo.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.