05/11/22 Atalanta Bergamo 1-2 SCC Napoli


05/11/22 – 18:00
Atalanta Bergamo 1-2 SSC Napoli
Gewiss Stadium
19.363 toeschouwers
Serie A

Direct na het enigszins vertraagde laatste fluitsignaal in Brescia begeven wij ons met gepaste spoed richting de auto om het gaspedaal in te drukken om op tijd aan te komen in Bergamo, waar met Atalanta – Napoli de tweede wedstrijd van de dag op het programma staat. Nog voordat wij in de auto zitten lopen we al vertraging op door een hermetisch afgesloten wijk omdat Ascoli er nog doorheen moest. Vervolgens rijden we in op een wegafsluiting alvorens we ook nog in de avondspits in het centrum van Bergamo terecht komen. Al met al zit alles tegen en hebben we de laatste drie kilometer sprintend afgelegd om op tijd aanwezig te zijn bij deze wedstrijd. In deze sprint komen we ook nog aan de verkeerde kant van het stadion uit dankzij de nodige wegafzettingen, maar uiteindelijk zitten we luttele secondes voor de aftrap op onze plekken. De aanwezige stewards hielpen ons een goed stuk mee, want we renden zodanig hard dat ze spontaan vergeten waren dat we eigenlijk gefouilleerd zouden moeten worden.

Eenmaal op onze plekken gaan we er eens goed voor zitten, want op deze avond krijgen wij een wedstrijd tussen de nummers 2 en 1 van de Serie A voorgeschoteld. Tel daar nog eens bij op dat wij vroeger als kleine kinderen al filmpjes van de sfeer bij Atalanta bekeken en onze verwachtingen van vandaag zijn dan ook torenhoog. Deze verwachtingen, zowel qua support als op het veld, worden vandaag volledig waargemaakt en waar mogelijk nog overtroffen. Zo krijgen we bij de aftrap al een leuke pyro en in de eerste minuten wordt uit volle borst de song waarvoor wij kwamen gezongen, op een volume dat tot op de dag van vandaag nog suist in onze oren.

Op het veld is het dus ook precies waar we op hadden gehoopt. Atalanta en Napoli zijn twee teams die aanvallend en verzorgd voetbal op de mat kunnen leggen en onder de hoge druk van elkaar krijgen beide teams dit nog steeds voor elkaar. Na ongeveer een kwartier wordt dit spel pas onderbroken, want de VAR besluit te gaan kijken naar een mogelijke handsbal die uiteindelijk een penalty voor de thuisploeg oplevert. Deze wordt onderkant lat in de kruising geschoten door Ademola Lookman en zo ontploft het Gewiss Stadium.

Deze extase wordt een paar minuten later alweer tenietgedaan door Victor Osimhen, die inclusief gewichtsmasker keurig tegendraads binnenkopt. Nu ontploft het uitvak, al produceren de supporters van Atalanta nog steeds zodanig veel volume dat we hier niet heel veel van meekrijgen. Tien minuten later legt Osimhen keurig breed op Eljif Elmas en is de achterstand in Bergamo alweer omgedraaid tot een zeer terechte voorsprong. In alles straalt Napoli uit dat ze de betere zijn en ze spelen dan ook met veel dominantie, net zoals Ajax zeer recent ook tweemaal heeft ondervonden.

In de rust is het dan eindelijk tijd om eens een biertje te scoren, al blijkt dit door de onhandige routes nog best een lastige opgave te zijn. Italiaanse stadions zijn over het algemeen niet ingericht om de doorstroom te verbeteren het Gewiss Stadium is hier zeker geen uitzondering in. Toch kunnen we vlak voor het begin van de tweede helft weer plaats nemen op onze plekken, al moesten we hiervoor nog wel een Italiaan wegjagen. Inmiddels zijn we ook weer afgekoeld van onze sprint en trekken we de jassen ook maar weer aan, want inmiddels is het afgekoeld naar een graad of zeven.

In de tweede helft begint de thuisploeg als bovenliggende partij, wat bijna resulteert in de gelijkmaker van Ademola Lookman. Echter raakt hij de lat nadat de eerste poging was gestrand op de doelman. Hierna neemt Napoli het heft weer in handen, al blijft het af en toe moeite hebben met het optimisme van Atalanta. In het laatste half uur vinden er tien wissels plaats en zo komt er van voetballen inmiddels weinig meer terecht. Inmiddels is het geduld bij de thuisploeg ook op en wordt er meer geklaagd dan gevoetbald waardoor de gelijkmaker niet meer zal vallen. Napoli wint de topper en creëert daarmee een gat met de achtervolgers Atalanta, Lazio Roma en AC Milan, ten tijde van schrijven is deze voorsprong opgelopen tot acht punten en lijkt het eerste kampioenschap zonder Diego Maradona opeens dichtbij te komen.

Wij verlaten op ons elfendertigste het stadion, want dat rennen beviel ons toch niet zo goed. We slenteren wat door de stad in de hoop iets te eten te vinden, wat gek genoeg op een zaterdagavond in Bergamo nog een verdacht lastige opgave blijkt te zijn. Uiteindelijk koersen we maar op ons hotel aan, aangezien we morgen weer twee wedstrijden op het programma hebben staan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.