06/11/22 AC Monza 2-0 Hellas Verona FC


06/11/22 – 15:00
AC Monza 2-0 Hellas Verona FC
U-Power Stadium
11.723 toeschouwers
Serie A

Een dag na ons bezoek aan Brescia en Bergamo rijden wij wederom westwaarts om vandaag wederom twee wedstrijden te kunnen bezoeken. De eerste stop is Monza, een voorstad van Milaan die voornamelijk bekend staat vanwege het Formule 1 circuit. In deze voorstad ligt ook AC Monza, dat dit jaar voor het eerst in de Serie A actief is. De club heeft zijn voortbestaan, het ging failliet in 2004 en in 2015, in zijn volledigheid te denken aan Silvio Berlusconi, die na AC Milan sinds 2018 hierin zijn speeltje heeft gevonden. Wel zet hij de juiste mensen, die over het algemeen gejat zijn van AC Milan, op de juiste plaats en dan kan het blijkbaar snel gaan in het Italiaanse voetbal.

De tegenstander van vandaag is de enig overgebleven profclub uit Verona. Hellas is door het faillissement van Chievo wat populairder geworden omdat een aantal supporters de overstap hebben gemaakt omdat ze geen zin hadden om voetbal te kijken op het achtste niveau van Italië. Het uitvak uitverkopen lukt ze vandaag niet, maar er zijn genoeg supporters die de rit van 150 kilometer hebben gemaakt om hun favoriete ploeg vandaag te ondersteunen.

We zijn weer ruim op tijd aanwezig en met een keurig najaarszonnetje pakken we er maar weer een biertje bij. Wel is het even zoeken naar een toko waar dit wordt verkocht, want buiten het stadion is er maar één plek waar dit te vinden is. Eenmaal voorzien krijgen wij een déjà vu naar Brescia, want ook hier worden we omgeven met kleine vliegjes die je maximaal proberen te irriteren. We lopen het stadion in om ervan af te zijn en dat werkt. Met nog meer dan een uur op de klok voor aanvang van de wedstrijd ploffen wij alvast neer op onze stoelen, recht tegenover de prachtige hoofdtribune.

De eerste keer dat we vandaag kunnen gaan staan is nog ver voor de aftrap. Pablo Mori, die vorige maand werd neergestoken in een supermarkt in Milaan, is voor het eerst weer aanwezig bij de club waaraan hij is verhuurd door Arsenal. Uiteraard wordt hij met een staande ovatie ontvangen. Een half uur later is het dan tijd voor de aftrap, waarbij de harde kern uitpakt met een tifo vanwege het vieren van het 10-jarig bestaan van de vriendschap die ze schijnbaar hebben met Sporting Gijon. Het verwachte vuurwerk blijft achterwege en zo blijft de opkomst enigszins tam. Over tam gesproken, dat is het op het veld ook. In het eerste deel van de wedstrijd wordt er voornamelijk geschopt, eigenlijk totdat de VAR zich meldt voor een potentiële rode kaart. Ze komen in een achterkamer tot de conclusie dat Giangiacomo Magnani een doorgebroken speler heeft neergehaald en zo mag hij na 27 minuten al inrukken. Logischerwijs gaan de gasten uit Verona tot verdedigen en dit komt het voetbal al helemaal niet ten goede, want Monza lijkt niet bij machte om een doorbraak te forceren.

In de tweede helft gaat de thuisploeg steeds meer druk zetten en komt Verona er echt niet meer uit. Monza lijkt nog steeds niet in staat om een doorbraak te forceren totdat Carlos Augusto na driekwart wedstrijd eigenlijk onverwacht de wedstrijd openbreekt. Vlak voor tijd breekt er nog iets, maar dat is helaas de enkel van Steffano Sensi, die een zeer pijnlijke aftocht moet maken en dit seizoen logischerwijs niet meer in actie zal komen. Met alle opgelopen vertragingen in deze tweede helft krijgen we flink wat blessuretijd, waarin Andrea Colpani de wedstrijd uiteindelijk in het slot gooit. Hiermee verlaat Monza de degradatiezone, iets waar Hellas Verona juist in blijft hangen met dit resultaat. Wij verlaten na het laatste fluitsignaal direct het stadion, want wij moeten nog door naar Juventus – Inter.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.