06/11/22 Juventus FC 2-0 Inter Milano


06/11/22 – 20:45 
Juventus FC 2-0 Inter Milano 
Allianz Stadium 
40.387 toeschouwers 
Serie A 

In tegenstelling tot de dubbel van gisteren met Brescia en Atalanta, lukt het na eerder vandaag bij Monza geweest te zijn goed op tijd aan te komen bij het Allianz Stadium van Juventus. Het kost wel nog verdacht veel moeite om een parkeerplek te vinden die geen geld kost, maar als die opgave eenmaal is geslaagd koersen wij op het gemak af op het stadion. Eerst bezoeken we de veel te commerciële fanshop, die vol hangt met kleding van Juventus als merk, maar waar een sjaal of een vaantje een verdacht lastige opgave blijkt. Een vaantje blijkt helemaal onmogelijk, voor de sjaals hebben we het geluk dat ze het nog zien als accessoire bij de dameskleding.  

We lopen door en krijgen steeds meer mee van de pure commercie die ervan afdruipt bij Juventus. Eenmaal bij de juiste poort komen we achter de voordelen van dit moderne stadion, want ondanks dat er meer dan 40.000 man op de wedstrijd afkomt, staan we inclusief alle controles binnen twee minuten bij onze zitplaatsen. Ook het bestellen van eten en drinken is binnen een mum van tijd geregeld, de enige club die hier qua snelheid in de buurt kwam in 2022 is West Ham United in een eveneens hypermodern London Stadium.  

Eenmaal binnen komen we al vrij snel tot de conclusie dat dit wel eens de saaiste wedstrijd van het hele weekend kan gaan worden, terwijl het toch echt de Derby d’Italia is. Van Drughi was het ons al bekend dat hier sinds 2019 geen actieve support is, aangezien toen alle leiders van deze groep zijn opgepakt. De hoop dat hier een alternatieve groep de plaats in zou nemen hebben we niet, aangezien er geen enkele uiting te zien is. Er is wel een groepje dat een poging waagt om sfeer te creëren, maar dit ebt meestal na een halve minuut weer weg. Ook roepen ze de neutrale toeschouwers verdacht veel op om te gaan staan of te springen, iets waar wij per definitie een broertje dood aan hebben. 

Ook het uitvak van Inter heeft geen enkele uiting van de aanwezigheid van iets van een harde kern. Na tijdens de wedstrijd aandachtig onderzoek gedaan te hebben, wat makkelijk lukte aangezien het internet in het stadion briljant was, komen we tot de conclusie dat zij vandaag hun snor drukken wegens de verplichting om kaarten te kopen via de website van Juventus. Dat dit je als supporter van Inter verplicht wordt gesteld voelt inderdaad wel verdacht omslachtig. Aangezien de gemiddelde Interista geen zin heeft om een account te hebben bij de rivaal uit Turijn, besluiten ze om de hele wedstrijd maar de boycotten. De onderste ring van het uitvak is alsnog gevuld, maar voornamelijk met pet en sjaal supporters.  

Met een zwakkere ambiance dan gehoopt zijn het de gasten uit Milaan die het beste aan de wedstrijd beginnen. Het beste aan deze wedstrijd beginnen is overigens niet echt heel moeilijk, want beide teams bevinden zich in een grote vorm-dip en het voetbal dat we te zijn krijgen is ondanks alle sterren op het veld echt zeer matig. Ook wordt er niet echt een poging gedaan om het gebrek aan voetbal te compenseren en zo heeft de leidsman vandaag geen enkele moeite om de wedstrijd naar het einde van de eerste helft te loodsen zonder kaarten te trekken. 

Aan het begin van het tweede bedrijf komt Juventus vrijwel uit het niets op voorsprong, als Adrien Rabiot een goede bal van Filip Kostic op waarde weet te schatten. Een minuut of tien later lijkt Danilo de 2-0 aan te tekenen, maar de VAR grijpt in. Wel gebeurt dit ingrijpen pas na minutenlang gediscussieerd te hebben, wat vrij onnodig lijkt bij een handsbal voorafgaand aan het doelpunt. Inter is nog steeds de betere ploeg, maar krijgen het niet voor elkaar om zich te uiten op het scorebord. Het gaat voor de gasten van kwaad tot echter, want nadat Kostic de paal heeft geraakt weet hij in de 85e minuut Nicolo Fagioli te bereiken die dan eindelijk de 2-0 op het scorebord weet te zetten. 

Pas na het tweede tegendoelpunt gaat Inter hoog spelen en haast maken. Dit resulteert ook in een uitspatting van Dzeko richting een ballenjongen, die inderdaad geen haast maakte met het aangeven van de bal. Dit maakt de Bosniër uiteraard het mikpunt van alle aanwezigen met een zwart-wit hart, al is hij niet onder de indruk. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om meermaals naar zijn zak te grijpen richting de Juve supporters en komt er nog mee weg ook ondanks dat er tegenwoordig met alles meegekeken wordt. Wij kunnen het allemaal wel waarderen, aangezien dit één van de weinige uitspattingen is die deze derby ons te bieden heeft. Inmiddels zijn we ook al richting het eindsignaal gegaan en zit voor ons de vijfde wedstrijd in 50 uur erop. Wij verlaten het Allianz Stadium zo snel als mogelijk en hoeven gelukkig ook met het uitrijden van de stad niet lang te wachten.

Met slechts vier uur slaap staan we de dag erna weer op om weer terug te vliegen en zit het laatste weekend weg van het jaar er definitief voor ons op. Volgende week hebben we nog één stuiptrekking te gaan met de Friese derby, maar daarna staat het WK in Qatar al op het programma en hebben wij onze wedstrijden af te werken op een aanzienlijk lager niveau als dat we momenteel gewend zijn. 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.