22/01/23 SV Juliana’31 4-1 SV AWC


22/01/23 – 14:00
SV Juliana’31 4-1 SV AWC
Sportpark De Broeklanden
± 125 toeschouwers
Vierde Divisie Zondag B

De winter is nog steeds in volle gang, maar toch bevinden wij ons voor de vijfde wedstrijd van het jaar weer langs de lijn. We hadden natuurlijk ook thuis met een warme kachel naar de Klassieker kunnen kijken, maar wij verkiezen de tocht naar Malden. SV Juliana’31 uit Malden speelt een soort van derby tegen AWC uit Wijchen, al lijkt onze inschatting dat het vandaag niet al te druk zal worden goed te kloppen. Entree heffen ze vandaag niet, dus een wedstrijdkaartje voor in de boeken wordt ons vandaag door onze neus geboord.

We nemen, terwijl er wat kleine sneeuwvlokjes vallen, plaats in de uiterste hoek van de tribune. Hiermee hopen wij de snijdende wind grotendeels te kunnen ontwijken en dit lukt ons nog ook. Zoals verwacht opent titelkandidaat AWC als bovenliggende partij, al staat Juliana scherp op de counter. Een van deze counters wordt onreglementair gestopt binnen de eigen zestien waardoor de thuisploeg via een penalty op voorsprong komt. De gasten blijven het betere van het spel hebben, maar ze lijken geen antwoord te hebben op het spel van de thuisploeg. Er wordt structureel op buitenspel gespeeld, maar de spitsen van Juliana ontwijken deze iedere keer.

Nog voor het rust is staat de 2-0 op het scorebord. Niet geheel onverwacht ontstaat deze uit een ontsnapping aan de buitenspelval. In de rust duiken wij direct de kantine in om nog iets mee te krijgen van de Klassieker. Hier zit net zoveel man naar te kijken als dat er buiten langs de lijn staat, en echt ongelijk geven wij ze nou ook weer niet. Het is binnen lekker warm, het bier vloeit rijkelijk en de sfeer is ouderwets gezellig. Na iets meer dan een kwartier trotseren wij de kou weer.

Na rust zien wij de 3-0 en de 4-0 nog vallen, waar eentje valt via een altijd leuke indirecte vrije trap van een meter of vijf. Uiteindelijk doen de gasten uit Wijchen nog wat terug, al is deze treffer slechts voor de statistieken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.