14/01/23 KFC Diest 0-2 KFC Zwarte Leeuw


14/01/23 – 20:00
KFC Diest 0-2 KFC Zwarte Leeuw
Stedelijk Sportstadion Warande
± 350 toeschouwers
3e Klasse VFV B

In Nederland wordt er op amateurniveau nog steeds niet gevoetbald, maar in België zijn ze er gelukkig wel al vroeg bij dit jaar. Na het bezoek van vorige week aan KFC Nijlen tegen Sporting Kampenhout, een degradatiekraker in de 3e Klasse VFV B, staan we nu langs de lijn bij het rechtstreekse duel tussen de enige twee teams die nog lager staan op de ranglijst in deze divisie. KFC Diest is de gastheer en te gast vandaag is KFC Zwarte Leeuw.

Zoals wel vaker de afgelopen periode, zijn we nogal last-minute aanwezig bij onze wedstrijden. Ditmaal parkeren we de Ferrari pal voor de bus van Zwarte Leeuw en betreden via de meest iconische poort het Warande Stadion. Tegen die tijd dat we om de sintelbaan heen zijn gelopen is het alweer tijd voor de aftrap en ploffen wij precies op het eerste fluitsignaal neer op zijn bank. We hadden ook niet veel later moeten zijn, want binnen twee minuten komen de gasten uit Rijkevorsel al op voorsprong via Faria de Silva. Na de overwinning van een week eerder tegen Olympia Wijgmaal lijkt het lek boven te zijn en ook hier wordt er fors gebeukt op de defensie van Diest. Het spel van Zwarte Leeuw is in het eerste kwart van de wedstrijd dik in orde, al ebt het naar mate de eerste helft vordert steeds verder weg en komt de thuisploeg in de wedstrijd. Ondanks dat de wedstrijd inmiddels in evenwicht begint te raken, vinden er geen veranderingen plaats op het scorebord. De thuisploeg heeft zich in de winterstop versterkt met onder andere Guus Hupperts, maar het blijft armoe troef. De kansen worden op het stroeve veld steeds groter, maar Diest krijgt het niet voor elkaar om de muur van de gasten te slechten.

In de rust zijn wij ongeveer een kwartier bezig om überhaupt de kantine te vinden en nadat wij weer van die onnodige jetons gehaald hebben en dan eindelijk een biertje hebben bemachtigd, nemen wij weer plaats op de tribune. We zitten vlak achter supporters uit Rijkevorsel, die vanwege de voorsprong zich steeds luidruchtiger beginnen te gedragen. Her en der wordt er wat terug geroepen door wat Diest-supporters wiens vuisten ongetwijfeld beginnen te kriebelen, maar ze houden zich netjes in.

Op het veld verandert er niets ten opzichte van het tweede kwart van de wedstrijd, met een niet al te hoogstaande maar gelijke strijd tot gevolg. Wel scoort Zwarte Leeuw vrij tegen de verhouding in de 0-2, waar Jochems het eindstation is. Dit is meteen het sein voor het slotoffensief van Diest, maar de resterende tijd is niet voldoende om nog iets aan de achterkant te doen. Al hadden we vandaag nog 90 minuten gevoetbald, de kans dat Diest tot score zou komen achter wij nihil. Met dit resultaat lijkt het lek bij Zwarte Leeuw inderdaad boven en kunnen ze misschien nog wat leuks maken van het seizoen. Aan de Diestse zijde moet er nog een hoop werk gebeuren, anders zal het een kwestie van tijd zijn totdat het een niveau naar beneden zal zakken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.