04/02/23 RUS Rebecquoise 2-1 RU Tubize-Braine


04/02/23 – 20:00
RUS Rebecquoise 2-1 RU Tubize-Braine
Stadion Complexe Gobard
± 250 toeschouwers
2e Klasse ACFF

Buiten is het nog steeds verdacht koud, maar dat weerhoudt ons er niet van om richting Wallonië te rijden. In Rebecq ligt zo’n club die al tijden op de agenda staat om eens te gaan bezoeken, al was dit tot op heden nog niet gelukt om er daadwerkelijk langs te gaan. Vandaag is het dan eindelijk zover, wanneer er met Royal Union Tubize-Braine een tegenstander op bezoek komt die op een paar kilometer ligt en we dus vandaag een derby kunnen aanschouwen.

We parkeren enigszins asociaal op het parkeerterrein, anders moeten we verder lopen en dat vinden we maar vermoeiend. Vandaag gaat er toch niemand iets van zeggen, want we zijn in het Franstalige gedeelte van België. Rebecq/Roosbeek ligt op de grens van Vlaanderen en Wallonië, maar al snel komen we tot de conclusie dat we met Nederlands vandaag nergens zullen komen. We zijn hemelsbreed drie kilometer van de grens met Vlaanderen vandaan, maar verder dan een los woordje komen de Walen niet. Ergens natuurlijk wel redelijk debiel dat wij dan maar Frans gaan spreken maar vandaag hebben we geen andere keuze.

Nadat we enigszins hakkelend eindelijk onze entree betaald hebben en we inmiddels ook een pint in de hand hebben, nemen we plaats op een paar barkrukken, inclusief tafels, die voor de kantine zijn geposteerd om buiten van de wedstrijd te kunnen genieten. Het enige nadeel is dat we achter een ballenvanger zitten, maar verder is dit natuurlijk briljant bedacht en maken we er gretig gebruik van. Vanaf onze barkruk horen we dat de fusie van een paar kilometer verderop zowaar met een groepje ultra’s op de been weet te brengen. Of het aan de desbetreffende ultra’s lag weten we niet, maar Tubize-Braine start aanzienlijk beter dan de thuisploeg en komt bij één van de eerste uitgespeelde aanvallen dan ook meteen op voorsprong.

Naarmate de wedstrijd vordert wordt het zowel op het veld als op de tribune steeds tammer. Wel lopen we nog even naar het hoogste punt van het terrein om alles eens goed op de foto te zetten. Op de terugweg komen we een kraam voor hamburgers tegen en is het avondeten ook weer binnen. De thuisploeg heeft bij terugkomst de zaakjes inmiddels op orde tegen de grotere buurman en scoort in de eerste helft nog de gelijkmaker.

Na de rust is Rebecq vele malen beter en vooral feller en komen de gasten er amper meer echt uit. Uiteindelijk is het een prachtige vrije trap vlak voor tijd die voor de nodige doorbraak zorgt en Rebecq hiermee ook meteen de zege oplevert. Met een 2-1 eindstand keren wij, na toch stiekem best een leuke wedstrijd, weer terug naar huis.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.