12/02/23 KSC Maccabi Antwerpen 4-1 K. Tubantia Borgerhout


12/02/23 – 15:00
KSC Maccabi Antwerpen 4-1 Tub. Borgerhout
Stadion Maccabi
36 toeschouwers
4e Provinciale B Antwerpen

Deze 12e van februari staat voor ons echt volledig in het teken van voetbal. Eerst moeten we zelf voetballen in Brabant, op een niveau dat nog lager is dan de eerste wedstrijd waar we toeschouwer zijn. In de Provinciale 4B, het negende niveau van België, staat de wedstrijd tussen Maccabi Antwerp en Tubantia Borgerhout op het programma. Aangezien we vanavond eigenlijk voor Beerschot komen zijn we toch al in Antwerpen en is de tribune van KSC Maccabi voldoende voor ons om eens een bezoekje te brengen.

Ondanks dat we op tijd aanwezig zijn en we de tribune al in het vizier hebben, lukt het ons toch nog bijna om te laat te zijn. Het complete Maccabi sportpark, waarvan voetbal slechts één van de vijf takken is, is zeker open maar de juiste route naar het veld krijgen wij maar niet gevonden. Op de plek waar al meermaals heuse Europese Maccabi-spelen zijn gehouden, zoeken we ons een ongeluk maar de bijbehorende sporthal blokkeert iedere doorgang. Een minuut voor de aftrap zien we dan uiteindelijk een open hek, wat ook echt de enige manier blijkt te zijn om binnen te komen. Eind goed, al goed.

Eenmaal binnen blijkt dat we nog ruim op tijd zijn, want op het negende niveau in België nemen ze het niet zo nauw met de tijd. De spelers zijn nog gezellig met elkaar te babbelen, alvorens we dus met enige vertraging beginnen. Aangezien je de supporters vandaag makkelijk kan tellen en er geen ballenjongens zijn, duurt het niet lang voordat we een uitgeschoten bal terug mogen brengen richting het veld. We kunnen het een soort van assist van onszelf noemen, want niet veel later komt Tubantia Borgerhout op voorsprong.

We duiken de kantine in, in de hoop een echt Israëlisch en tevens gelijknamig Maccabi biertje te kunnen scoren, maar we eindigen met een oer-Belgische Jupiler in onze handen. Voor diegenen die hadden verwacht dat er bij deze Joodse vereniging alleen maar keppeltjes gedragen werden en dat er in de rust Hava Nagila Hava gedraaid zou worden, jullie kunnen thuisblijven. Er zijn weldegelijk Joodse kenmerken te traceren en hier en daar horen we wat Hebreeuws, maar zo extreem duidelijk is het nou ook weer niet. Met het Jupiler-flesje, welke gewoon mee mag naar het veld, in de hand zien we dat Maccabi op gelijke hoogte komt. Inmiddels is de thuisploeg ook de bovenliggende partij en nog voor de rust is de achterstand omgedraaid tot een 2-1 voorsprong.

Wederom duiken wij de kantine in, ditmaal omdat we zien dat er in de rust ouderwets wordt rondgegaan met de geldkist om de entree te innen. Geld uitgeven doen wij uiteraard niet graag, maar als er een bijbehorend ticket tegenover staat, zijn wij er als de kippen bij. Met een entreekaartje op zak nemen we plaats op de gave houten zittribune, wat misschien wel de hoofdreden is dat we hier zijn, en aanschouwen wat de tweede helft voor ons in petto heeft.

De tweede helft is voornamelijk eenzijdig. Bij Borgerhout weten ze elkaar in de laatste fase steeds niet te vinden waardoor de kansen daar vrij schaars blijven. Maccabi voetbalt zichzelf met, zeker voor het negende niveau, keurige aanvallen naar een 4-1 overwinning. Na de wedstrijd schijnt het normaal te zijn om dwars over het veld te lopen richting de uitgang, dus uiteraard volgen wij braaf. Dit geeft ons meteen de gelegenheid om foto’s te maken uit een andere hoek, om niet veel later het sportpark te verlaten en richting de volgende wedstrijd te gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.