12/02/23 K. Beerschot VA 0-1 RWD Molenbeek


12/02/23 – 19:15
K. Beerschot VA 0-1 RWD Molenbeek
Olympisch Stadion Antwerpen
± 5.000 toeschouwers
Eerste Klasse B

Na ons bezoek aan Maccabi Antwerpen is het tijd om ons anderhalve kilometer te verplaatsen voor de hoofdmaaltijd van de dag. Acht jaar geleden waren wij er voor het laatst, maar inmiddels zijn ze bij Beerschot uiteraard alweer gewijzigd van naam en stamnummer. In 2015 zagen wij KFCO Beerschot-Wilrijk voetballen tegen de City Pirates in de 4e Nationale onder stamnummer 155. Vandaag zijn wij aanwezig bij Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen, oftewel K. Beerschot VA dat onder stamnummer 13 thuis speelt tegen RWD Molenbeek. Het stadion is gelukkig dan wel weer hetzelfde gebleven, dan hebben we tenminste nog iets waar we op kunnen bouwen.

Wie ook aan het bouwen zijn, dat zijn de gasten van vandaag uit Molenbeek. In 2014 zagen wij ze ook al spelen, maar ook hier was het een andere club als dat wij vandaag zien. In 2015 heeft een groep investeerders de club RWD Molenbeek nieuw leven in geblazen. Het stamnummer van Standaard Wetteren kwam vrij na de fusie tussen de twee Wetterse clubs en werd in gebruik genomen door RWDM. Daarmee werd het RWDM47, verwijzend naar het oorspronkelijke stamnummer van RWDM. Het blijft allemaal maar verwarrend bij onze zuiderburen.

Wat net zo verwarrend is, zijn de play-offs die na deze speelronde uitsluitsel moeten gaan geven over wie er mag promoveren. In een Nederlands systeem had Molenbeek vandaag met een punt kampioen geweest, maar uiteraard is niets wat het lijkt. Dit jaar hebben ze gekozen voor een play-off systeem waar de bovenste zes ploegen in een poule onderling mogen gaan uitvechten wie er promoveert. Om het nog oneerlijker te maken worden op het hoogste niveau de punten ook nog gehalveerd, maar dit laten ze op het tweede niveau van België achterwege. Dat is om het nog overzichtelijker te maken zeg maar.

De wedstrijd zelf is zowel op het veld als op de tribune een leuke om te aanschouwen. Op de tribune moeten de Ratten echt wel gas geven om de gasten uit Brussel te overstemmen. Op het veld is Beerschot de bovenliggende partij, al zijn de grootste kansen voor de gasten. Doelpunten levert het uiteindelijk niet op, maar ondanks de 0-0 stand kunnen we terugkijken op een leuke eerste helft. Wel begint op de tribune het gevoel al te heersen dat er vandaag niet gewonnen zal worden door Beerschot, maar dat ligt voornamelijk aan de scheidsrechter die volgens de meeste aanwezigen voor RWDM is. Bij het achteraf bestuderen van de beelden snappen we het gevoel enigszins.

In de tweede helft worden de gasten beter, wat na een uur spelen resulteert in een terecht gegeven penalty. Deze wordt benut door Mickael Biron en dit zorgt letterlijk voor vuurwerk in het uitvak. Enkele momenten later staat de gelijkmaker bijna op het bord, maar de pegel van Rigo spat uiteen op de lat. Verder komt Beerschot niet meer, mede door een fors aantal overtredingen aan de kant van Molenbeek. De wedstrijd eindigt niet met 22 man, want Konstantopoulos wordt in de blessuretijd nog van het veld gestuurd. Zo zit de competitie zelf er voor beide ploegen weer op, al komen ze elkaar in de play-offs toch nog wel een paar keer tegen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.