25/02/23 Marignane Gignac Côte-Bleue FC 0-0 Lyon-La Duchère


25/02/23 – 18:00
Marignane GCBFC 0-0 Lyon-La Duchère
Stade Antoine de Saint-Exuperý
± 250 toeschouwers
Championnat National 2 Groupe C

Eind februari is het dan eindelijk tijd voor het eerste weekendje weg van het jaar. We bouwen een weekend om Olympique de Marseille – Paris Saint Germain heen en boeken van tevoren alvast onze vluchten. Helaas komen we tot de conclusie dat er in een straal van 300 kilometer niet gevoetbald wordt op de vrijdag dus de eerste dag kunnen we op ons gat in de stad gaan zitten. De dag daarna gaan wij vol goede moed richting SC Toulon. Eenmaal gearriveerd in Toulon valt de eerste poging van de dag gigantisch in het water. Op een A4tje aan de wand van het stadion lezen wij in ons beste Frans dat de wedstrijd vandaag vanwege één of andere duistere oorzaak achter gesloten deuren wordt gespeeld. Zelfs met deze kennis is het ons achteraf niet gelukt om te traceren waarom dit in vredesnaam noodzakelijk was. In ieder geval zijn wij 160 kilometer verder en 70 euro armer voordat wij ook maar op het idee komen om naar Marignane Gignac Côte Bleue FC te gaan.

Ondanks dat het een plan B voor ons was, lukt het ons met enig geluk om netjes op tijd aan te komen. We pakken er na al het gehaast van de afgelopen uren eerst een biertje bij en ploffen neer op een bankje pal naast het stadion. Pas hier doen we onze research voor de wedstrijd van vandaag en komen tot de conclusie dat we een knaller van de bovenste plank voorgeschoteld gaan krijgen vandaag. Marignane Gignac CB en Lyon-La Duchère zijn respectievelijk de nummers één en twee in deze divisie, al volgen Jura Sud en Grasse op niet al te ruime afstand.

We leggen het benodigde entreegeld neer en krijgen eindelijk weer eens een origineel kaartje in onze handen gedrukt. Vervolgens lopen wij pontificaal op de rookpluimen van de barbecue af, want inmiddels kunnen we een compleet paard opeten zoveel honger hebben we. Nadat we een stokbrood met saucisses en een pint te pakken hebben, nemen we plaats op de enige tribune van het Stade Antoine de Saint-Exuperý.

Ondanks dat we naar een wedstrijd tussen de nummer één en twee aan het kijken zijn, is het niveau dat ons wordt voorgeschoteld zeer droevig. De gasten uit Lyon proberen nog wel te voetballen, maar Marignane komt echt koploper-onwaardig uit de startblokken. Het zijn dan ook de gasten die de bovenliggende partij zijn, al is het meer een geval dat ze de minst-slechte zijn. Over en weer wordt er gegrossierd in slechte passes wat voor een ontzettend trage wedstrijd zorgt. Het zal dan ook niemand verbazen dat de ruststand 0-0 is.

In de tweede helft worden er iets meer kansen gecreëerd, maar het voetbal is nog net zo slecht. De gasten raken nog tweemaal het aluminium, maar gescoord wordt er vandaag helaas niet. Voor ons nog extra zuur, want wij hebben abominabel veel geld uitgegeven voor deze wedstrijd. Om het nog een stukje erger te maken, lukt het ons niet om met het OV in het hotel te geraken. Hierdoor worden wij afhankelijk van een Uber, waardoor het kostenplaatje nog iets erger uitvalt. Ach, we hebben in ieder geval weer een verhaal erbij om ooit te vertellen aan de kleinkinderen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.