26/02/23 EUGA Ardziv 1-0 Marignane Gignac Côte Bleue FC II


26/02/23 – 14:00
EUGA Ardziv 1-0 Marignane Gignac CBFC II
Stade Sévan
± 300 toeschouwers
National 3 Corse-Méditerranée

Op de laatste dag van het eerste weekendje weg van het jaar staat voor het bezoek aan Olympique de Marseille nog een wedstrijd voor ons op het programma. In een achterbuurt van Marseille wordt er op het vijfde niveau van Frankrijk gevoetbald en aangezien de hoofdmaaltijd van de dag toch pas om 20:45 begint, hebben wij alle tijd op eens te gaan buurten. Het OV slaan we na onze ervaring bij Toulon en Marignane voor het gemak maar even over en pakken voor het eerst de elektrische step naar een voetbalwedstrijd. Nog geen half uur later zijn wij heel Marseille door en staan we voor het Stade Sévan.

Eerlijk gezegd hadden wij geen enkel idee wat wij vandaag precies zouden moeten verwachten, maar na gisteren zijn wij allang blij dat de poorten open staan en er volk naar binnen loopt. Al snel komen wij tot de conclusie gekomen dat wij bij een vereniging zijn beland die een politieke minderheid vertegenwoordigd. Op het eerste oog lijkt de vereniging Armeens, maar na enig onderzoek komen wij tot de conclusie dat het een vereniging is die een Armeense minderheid in Turkije representeert. Er bestaat een internationaal wereldkampioenschap voor niet-erkende landen, waarvan West-Armenië er één is. Entente UGA Ardziv is bij de laatste 3 edities zelfs leverancier van dit elftal.

De gasten van vandaag zijn oude bekenden van ons. Nog sterker, we hebben gisteren in hun stadion gezeten. Weliswaar krijgen we ditmaal het tweede elftal van Marignane Gignac CB voorgeschoteld, maar de vibe blijft hetzelfde. Na een snelle rekensom komen we tot de conclusie dat het vandaag van zeer droevig niveau moet gaan worden. Het eerste elftal van de gasten kon er al weinig van, dus onze verwachtingen van het tweede elftal ligt vrij laag. Dat ze onderaan staan (na het faillissement van Gazélec Ajaccio weliswaar) verbaast ons dan ook vrij weinig. Ardziv staat samen met de gasten momenteel op degraderen, al is het gat tussen deze teams acht punten. Ardziv kan met een overwinning vandaag drie plekken stijgen en goede zaken doen voor lijfsbehoud.

Zoals we hadden verwacht is het Ardziv dat vele malen beter is dan de gasten en is het vanaf het begin éénrichtingsverkeer. Binnen de kortste keren ontstaan er kansen die onze oma’s nog hadden gemaakt, maar de spitsen hebben het vizier overduidelijk niet op scherp staan. Ook staat het aluminium, net als gisteren, het eerste doelpunt van het weekend regelmatig in de weg. Verder draait het vandaag niet om de kansen, maar voornamelijk om ordinaire rotschoppen. Vooral de spelmaker van Ardziv is structureel het slachtoffer van de nodige aanslagen en het is een wonder dat de beste man de 90 minuten heeft volgemaakt.

In de rust regelen we een biertje, al moeten we deze via zo’n onmogelijk kartonnen bekertje opdrinken. De smaaksensatie wordt er niet beter op, en op het moment dat de eerste winterse neerslag begint te vallen worden we zelfs wat chagrijnig. We komen tenslotte naar Marseille voor de zon, en niet om nog een verlate sneeuwbui te mogen aanschouwen. Wat ook niet helpt is dat op het veld inmiddels echt iedere aanval eindigt met een buitenspelsituatie. De kansen die wel toegang krijgen zijn over het algemeen voor Ardziv. Pas in de blessuretijd van de wedstrijd komt Marignane voor het eerst voor het doel en de kans is meteen levensgroot. De één op één situatie wordt echter gekeerd en aan de andere kant krijgen ze meteen deksel op de neus. In een laatste alles of niets poging valt de 1-0 uit een rebound en de ontlading op het sportpark is groot. En terecht, want deze drie punten zouden later in het seizoen wel eens het verschil tussen lijfsbehoud of degradatie kunnen betekenen. Wij gaan weer op zoek naar onze stepjes, die ons binnen een mum van tijd weer in het centrum van Marseille zetten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.