14/03/15 VV Smitshoek 0-3 XerxesDZB

XerxesDZBVV Smitshoek14/03/15 – 14:30
VV Smitshoek 0-3 XerxesDZB
Sportpark Smitshoek
± 250 toeschouwers
Zaterdag Hoofdklasse B

Tot een week voor aanvang hebben we eigenlijk nog geen enkel idee wat wij dit weekend gaan doen. Het inhaalweekend brengt weinig goeds en ook in België lijkt er bijzonder weinig te doen.
Dit is echter voordat het bericht komt dat de financiële problemen bij RAEC echt serieuze vormen beginnen aan te nemen. De financiële malaise in de tweede klasse van België is groot en Mons is niet de enige die flink in de nesten zit. Het besluit om naar RAEC Mons – AFC Tubize te gaan is daarom al snel genomen.

Op vrijdagavond overleggen wij de planning eens en we komen op het briljante idee om bij Smitshoek te gaan buurten. Smitshoek is zo’n club die we meestal links laten liggen. “We komen er vast nog wel eens” en “Er komt toch geen hond kijken” zijn meestal de argumenten. Maar we moeten er toch een keer langs en dus besluiten wij dat vandaag maar te doen.

Al kijkend naar de stand zien wij dat het een strijd om de degradatie zal worden. De nummer 13 en de nummer 12 staan lijnrecht tegenover elkaar, een klassieke zespuntenwedstrijd. We pakken nog even een paar statistiekjes erbij en we schrikken ons rot. Beide teams zijn compleet uit vorm en snakken naar een overwinning.
De lamme tegen de blinde lijkt het te worden. Smitshoek heeft sinds november geen overwinning meer geboekt. Echter doet tegenstander Xerxes hier niet voor onder en mag een soortgelijke statistiek noteren.

De eerste helft is dan ook, geheel naar verwachting, niet om aan te zien. We zoeken excuus op excuus om het veld eventjes te kunnen verlaten. Het weer maakte het er allemaal niet beter op, het is koud en er staat een gure wind. Een sjaal op zijn plaats zou zijn.
Zo gezegd, zo gedaan. Via een x-aantal omwegen hangen wij beiden een sjaal om ons nek. Daarna besluiten wij de kou maar te trotseren en melden ons keurig langs het veld.
Vlak bij de Xerxes supporters staan we wanneer Thijs Oomsen ongelukkig de bal in eigen doel kopt. Ditmaal maken we geen ruzie met de Rotterdammers en vieren we het feestje gezellig mee.

Daarna counteren de gasten zich vakkundig naar de overwinning. Eerst knalt Jeremy Stork hard binnen en niet heel veel later schuift Celsius Grant de bal er nog een keer in. Zelfs met een 0-3 stand is het nog tijdrekken geblazen. De keeper van Xerxes krijgt ook nog geheel terecht een kaart van de uitstekend fluitende scheidsrechter Serik.
De degradatiekraker werd nooit echt spannend en Xerxes mag geheel terecht de eerste overwinning sinds november noteren.

Wij verlaten snel het sportpark en stappen de auto in. Één ding is zeker, terugkeren naar Smitshoek zal pas gebeuren met een verschrikkelijk goede rede.
Een helse tocht wacht ons, richting Wallonië, inclusief slecht wegdek tijdens spitsuur.
Toch zitten we hier niet zo mee, niemand weet hoeveel wedstrijden Mons nog gegund is. We mogen eigenlijk blij zijn dat we deze rit nog kunnen maken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.