18/11/18 MVV Maastricht 2-0 Roda JC Kerkrade

18/11/18 – 12:15
MVV Maastricht 2-0 Roda JC Kerkrade
De Geusselt
8.036 toeschouwers
Keuken Kampioen Divisie


Aangezien wij op de hoogste twee niveaus in Nederland overal geweest zijn kon het niet langer uitblijven dat wij in herhaling gaan vallen. We zijn al eerder bij MVV – Roda geweest, maar doen deze wedstrijd nog een keer aan. Tot nu toe is het misschien wel de leukste derby die we gezien hebben in Nederland, dus trekken wij wederom naar Maastricht.

Wij komen aan tijdens de corteo van MVV. Een leuke groep is op de been en aan alles merk je dat merendeel vandaag niet alleen hoopt op een overwinning, maar ook op een confrontatie met de gasten uit Kerkrade. In 2015 zagen wij de eerste ontmoeting in 15 jaar flink escaleren en sindsdien zijn de onderlinge duels van kwaad tot erger gegaan. Vanaf onze lange zijde zien wij dat ook een groot deel van Roda zich zodanig opstelt, dat ze vooral op zoek zijn naar rellen en vooral niet voor het voetbal komen.

Een matige hoeveelheid vuurwerk wordt afgestoken en de wedstrijd begint. De passie op de tribune lijkt niet op het veld tot uiting te komen. De grootste kans in het eerste bedrijf is voor Rosheuvel namens Roda. Hij krijgt het echter voor elkaar om op een meter of vijf van een nagenoeg leeg doel de bal over te lepelen. Verder is het spel vrij apathisch. De angst om te verliezen lijkt groter dan de wil om te winnen.

In de rust is er eigenlijk ook vrij weinig te beleven. Waar bij eerdere edities er complete deuren op het veld gesmeten werden en de supporters op de vuist gingen, bleef het nu bij uitdagen vanuit het eigen vak. We pakken ondanks het verschrikkelijke tijdstip van 12:15 spelen er toch maar een biertje bij en gaan er eens goed voor zitten, in de veronderstelling dat het nodige vuurwerk vast nog wel zal komen.

De tweede helft brengt gelukkig ook precies datgene waar wij voor kwamen. MVV voetbalt met passie en het mes tussen de tanden en het duurt dan ook niet lang voordat dit resulteert in grote kansen. Na een minuut of tien in de tweede helft gaat de bal op de stip na opzichtig vasthouden in de defensie. Joeri Schroyen legt aan en schiet binnen. Zijn keuze om het doelpunt te gaan vieren bij het uitvak is misschien niet heel tactisch, maar wij genieten ervan. De supporters van Roda lijken het veld op te willen maar laten zich uiteindelijk sussen. Nog voordat de gasten echt tot bedaren zijn gekomen speelt het volgende incident zich alweer af. Op het veld liggen er opeens twee te kermen van de pijn, zonder dat waarschijnlijk ook maar iemand gezien heeft wat er precies gebeurde. Het resultaat ervan is dat Ippel en Engels beiden rood krijgen en er zo nog maar 20 spelers op het veld staan. Engels protesteert amper, maar Ippel is het er totaal niet mee eens. (Na achteraf de beelden te hebben bekeken snappen we hem best). Uiteindelijk verlaat ook hij onder gejuich van de supporters het veld, blijkbaar is dit de passie die ze in Maastricht graag zien.

Een paar minuten later is het wederom raak voor MVV, Vermijl zet de 2-0 op het scorebord en zo lijkt het meteen beslist te zijn. De supporters komen tot dezelfde conclusie en de sfeer is ongekend. Alle tribunes zingen en springen en het feest is compleet. Er is nog een half uur te spelen maar het is overduidelijk dat Roda niet bij machte is om zich nog terug te knokken. Vlak voor tijd raakt Roda nog de paal, maar daar blijft het dan ook bij. Zo blijven de punten in Maastricht en is het voor ons tijd om door te reizen naar Meerssen. Uiteraard doen we dit niet voordat we gezien hebben of het nog compleet uit de hand loopt. Roda probeert nog uit te breken en de spelers van MVV gooien het nodige olie op het vuur, maar tot een confrontatie komt het niet meer.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.