01/12/18 SG Wattenscheid 09 1-0 Alemannia Aachen

01/12/18 – 14:00
SG Wattenscheid 09 1-0 Alemannia Aachen
Lohrheidestadion
794 toeschouwers
Regionalliga West

Na onze fantastische seizoensopener bij Rot-Weiss Essen hadden we alweer zin in de return van deze derby. Wuppertal zou vandaag in eigen huis revanche proberen te nemen van de kansloze nederlaag eerder dit seizoen. Helaas gooide de DFB roet in het eten en verplaatste de wedstrijd naar de zondag, wat voor ons ongelegen kwam. Met Wattenscheid tegen Aachen kwamen we terecht bij een typische “het moet er een keer van komen”-club. Met Aachen troffen ze gelukkig nog wel een club met een leuk uitvak. Tenminste, dat dachten we.

Ook dat werd ons vandaag helaas niet gegund. We roken al onraad toen de stadionspeaker aangaf dat de wedstrijd met 15 minuten uitgesteld werd vanwege oponthoud bij het bezoekersvak. Later bleek dat er problemen waren en de doeken van Aachen niet naar binnen mochten. Hierop besloten de ultra’s in het geheel niet het stadion in te komen, wat voor ons resulteerde in een relatief stil uitvak. Van de support aan Wattenscheid-zijde hoef je het ook niet te verwachten, dus onze enige hoop was dan maar op een goede wedstrijd.

Na enige minuten bleek al dat ook dat ons niet gegund was. Het spel was matig tot slecht en het was moeilijk de aandacht bij de wedstrijd te houden. Een brilstand voorspelde we al na een minuut of tien en dat leek ook uit te komen. Tot de 92e minuut. Invaller Sebastian van Santen ziet vanaf de middenlijn de doelman van Aachen te ver voor de goal staan en haalt uit. De bal zwabbert binnen en tot ieders verbazing wint Wattenscheid de pot.

Teleurstelling bij de meegereisde supporters uit Aachen, grote vreugde bij de aanwezige aanhang van Wattenscheid. Een aanhang die momenteel overigens grote zorgen heeft. Begin januari werd bekend dat Wattenscheid een bedrag van minstens 350.000 euro nodig heeft om alleen al dit seizoen af te maken. Dit bedrag is middels een crow-fundingsactie inmiddels bereikt maar hier houden de zorgen niet op. Het voortbestaan van de 110-jarige traditionsverein is in gevaar. Mocht het Lohrheidestadion nog ontbreken op de lijst, is het raadzaam deze dit seizoen nog aan te doen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.