21/03/15 VV Katwijk 1-1 KVV Quick Boys

VV KatwijkQuick Boys21/03/15 – 14:00
VV Katwijk 1-1 KVV Quick Boys
Sportpark De Krom
4.800 toeschouwers
Zaterdag Hoofdklasse B

Na de wedstrijd bij RAEC Mons staat de standaard bij ons redelijk hoog. Zeker aangezien wij ons vorige keer bij deze derby uitstekend vermaakt hebben zou dit goed moeten komen.
Een spektakel bij de opkomst en het heerlijke zonnetje zorgt dat wij met plezier terug kunnen kijken op de eerste editie van de Katwijkse derby dit seizoen.
Ook de editie op Sportpark de Krom zijn wij aanwezig, we zijn benieuwd of we hetzelfde niveau kunnen bereiken.

We parkeren onze auto vlak naast de Mobiele Eenheid, die in grote getalen op zijn komen draven. Dat de KNVB dit als een risicowedstrijd ziet wordt ons duidelijk als we een uur van tevoren een biertje bestellen. “We mogen niet meer schenken op last van de KNVB” krijgen we te horen. Laten we dan maar naar de fanshop gaan doen. Wederom komen we bedrogen uit, de fanshop is ook al gesloten. Op de dag van de wedstrijd die het meeste bezoekers trekt lijkt dit ons een domme zet.

De vorige editie verliep uitdagend en treiterend, met een echt derby gevoel. Ditmaal is er minder spektakel bij de opkomst. VV Katwijk pakt uit met een doekje en wat vuurwerk. Quick Boys blijft maar blauwe rookbommen afsteken en benut een confettikanon.
De aftrap wordt met een kwartier uitgesteld aangezien de rook van Quick Boys blijft hangen op het veld.
In dat kwartiertje raken wij redelijk geirriteerd aangezien ons het zicht wordt belemmerd. Onze plekken op de eerste rij van de tribune wordt ontnomen aangezien er een tal mensen zonder enige vorm van gene voor komt staan. De stewards weigeren om in te grijpen tot irritatie van de gehele tribune. Na een minuut of tien besluiten wij dan ook maar naar de zijlijn te verplaatsen willen we nog iets van deze pot meekrijgen.

Denkend aan ASWH lijkt het ons verstandig als Katwijk gewoon wint vandaag. Katwijk wordt toch wel kampioen en Quick Boys mogen we gerust zien als directe concurrent. Als grapje zeggen we nog dat we het al zien gebeuren dat Quick Boys dan juist vandaag met 0-6 wint. Gek genoeg zitten we dichter bij de waarheid als dat wij dachten. Katwijk maakt dan nog wel de openingstreffer via Donny van Oijen, maar daarna is Quick Boys de sterkste.

De kansen stapelen zich op en het is een wonder dat er niet gescoord wordt. Wij noteren achtmaal een 100% kans voor de gasten, waarvan er eigenlijk minimaal vijf in hadden gemoeten. Het doet ons denken aan Feyenoord – Ajax, waar Feyenoord compleet domineerde maar de Amsterdammers met 0-1 gingen rusten.
Overal om ons heen horen we symphatie en medelijden opkomen voor de aartsrivaal uit het dorp. Echter nemen we de supporters om ons heen niet meer serieus sinds de gesprekken in de rust.
We vingen een gesprekje op van een hele stoere jongen die bij ASWH was geweest. In geuren en kleuren werd verteld dat hij werd benaderd door een stel mannen die vroegen voor welke club hij was. Pas toen hij zei dat hij neutraal was lieten ze hem met rust. Heel stoer vertelde hij vervolgens dat hij wel aan het juichen was toen Katwijk scoorde. We weten niet bij welke ASWH deze beste man is geweest, maar wij hebben nog nooit iets gezien dat neigt naar hooligans of een harde kern in Hendrik Ido Ambacht.

Na de rust gaat het spelletje verder net zoals de eerste 45 minuten. Ditmaal scoren de gasten wel, iets dat geheel terecht is. Jaap van der Plas is de gelukkige. Dit was meteen het signaal voor beide teams om maar rustig aan te gaan doen.
Beide teams vinden het allemaal best en we stevenen af op een gelijkspel. Zo zal het inderdaad ook gaan eindigen en wij verlaten het terrein na een enigszins tegenvallende derby.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.